Birkaç yorum gelsin bende fikirlerimi yazayım dedim.
Yazının başında açıklama yapmadım, çünkü arkadaşım da aynı açıklama yazmadan mail atmış bana, sonra mail attı sen anlarsın diye.
Evet arkadaşlar biz şu ürün şu ülkenin şu ürün şuranın diyerek ve kullanmayın diye yakınarak ve inatla kullanarak bunlara ek olarak bunun için hiçbirşey yapmadan halen tüketime yönelerek yaşıyoruz. Herşey bireysel başlar, Adidas giymesen ne olur...
"Burti" arkadaşımız da alternatifleri eklemiş ki ne güzel olmuş. Yani benim yazıyı paylaşmamdaki amaç, bunların alternatifleri yok değil, Türk malı kullanmayıp halen Ne Mutlu Türküm Diyene kelimesinden nasıl zevk alabiliyoruz. Türk malı kullanmamak Türk olmamak demek değil elbette ama bunun için neler yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz.
"Exwore" arkadaşımız da bilgisayar hakkında bir örnek verdi ki, ne kadar acınacak halde olduğumuzun göstergesi. Benzini koyulmayarak istop ettirilen Devrim arabasının çöpe giden projeleri, uçak yapmak isteyip de bir türlü izin verilemeyen insanlar
http://www.pamer.org/2010/02/nuri-demirag/ konuyu siyasete taşımak istemiyorum.
Konu hepimizin Milli duygularını içeren ve hassasiyet gerektirdiğini, ilerideki yaşantımızda nelere yön vermemizin ilke olması gerektiği ipuçlarını verdiğini düşünüyorum...
edit: rep yorumuna "Bir amaç yok." yazan arkadaş, konuyu amuda kalkarak mı okuyor anlamadım