Yarım saattir arıyorum ama kimsenin aklına gelmemiş sanırım.

60 İhtilali... Ve kaptılar, işte kendileri güya demokrasisinin bayraktarlığını yapıyorlar... Müdahaleci ekip. Fakat ne yaptılar; üniversiteden geçmeler, 147'ler olayı, arkasından Bab-ı Ali önünden geçeceğiz lafları derken birden, bir ülke ve kültür birliği projesi ortaya çıktı. Bunu biz orataya çıkardık. Dünyada görülmemiş bir totaliter rejim projesi, yani Nazi Almanyası'nda bile eşi görülmemiş bir proje.- Bülent Ecevit

Sözde yargılama sırasında adam getirtip yuhlattılar, "lastikli laf etti" diye cezaevinde işkence ettiler.

Şöyle diyordu Menderes;

"Bendeniz beş aydan beri tamamen tecrid edilmiş bir vaziyette bulunuyorum. Bir tek odanın içinde ve hiçbir kimse ile konuşmadan yaşamaktayım. Konuşma takatim, akli melekelerim zaafa uğramış bulunuyor. Arzım şudur; bana imkan verecek, asabımı düzeltecek bir uygulamanın yapılması.

Tuvalete giderken odalardan arkadaşların sesini duyuyorum. Acaba o kapıları açık bırakmanızda bir mahsur var mı?"

Hayata veda ettiğim şu anda devlete ve millete saadetler diler, karımı ve çocuklarımı şefkatle andığımı belirtirim.

Allah memleketi korusun. - F.Rüştü Zorlu

Karıma ve çocuklarıma söylensin. Suçsuzum. Allah'a ve vicdanıma güveniyorum. Bu sözler anneme ve kardeşlerime söylensin. - Polatkan

Ve %9'a çıkan kalkınma hızımız %4e düşürülmesi istendiği için Amerika tarafından koyulan ambargo anında kaldırılmış, ihtilalden sonra 2 yıl içinde 2.5 milyar liralık yardım yapılmıştır.

Allah rahmet eylesin.