BilgiRehberi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sınavların bitmesini bekliyorum. Sınavların bittiği gün askeri şubedeyim
Askerlik şimdiden yapılmazsa ileride büyük sorunlar çıkar.
Hemen bitiversin. İster doğu ister batı, neresi gelirse gelsin benim için sorun değil.
Sadece sınavların bitmesi değil bunların açıklanmış hepsinin okul sistemine girilmiş ve senin geçici mezuniyet belgeni almana yani okulla alakanı tamamen üniversite mezunu olarak kesmene bir engelin kalmaması gerekiyor çünkü o belgeyle başvurmazsan yedek subay adayı olarak başvuramazsın haliyle de kısa dönem gibi şansında olmaz.Bizim zamanımızda sonuçların belli olması ve mezun olabilmemiz haziranı aştığından ancak aralıkta gidebiliyorduk sizin okul erken bitiriyorsa tabi ki böyle bir şansın olur madem haziran sonuna kadarmış ağustos için başvurma imkanı bundan yararlanırsın.

BilgiRehberi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yedek subayın ajantajlarından bahseder misiniz ?

Bu arada kısa dönem yapmayı planlasam, askeriyede hangi görevde bulunmamı tavsiye edersiniz. Misal yazılıcık gibi ?

(Donanım, office programları, pc güvenlik, grafik programları gibi unsurlarda yeterli bilgiye sahibim...)

İhtiyaç dahilinde ki bölümlerden değilseniz % 90 kısa dönem alınırsınız zaten.Yapcağınız iş gitceğiniz yere bağlı olarak değişir.Sonuçta kimseyi boş tutmazlar herkese yapcakları görevleri dağıtırlar.Biz acemilikteyken daha askerleri tek tek çağırıp bilgide almışlardı ve sonra herkesi dağıttılar.Kısmen değişebilir ama ben kısa dönemlerden yazıcı yapmazlar diye düşünüyorum sonuçta ustabirliğinde 4.5 ay orda duracak adam yerine 12 ay duracak adamı değerlendirmek o mevkide daha iyidir bizim birlikte öyleydi.Bildiklerinden yada önceden yapmış olduğu şeylerden yararlanabilecekleri görevler varsa tabiki onda kullanırlar ayrıca ihtiyaç dahilinde nöb. çavuş alırlar böyle değişiyor.Tamamen gittiğin yerdeki ihtiyaçlara göre şekillencek alıcağınız görevler.