bkg, detay bilemiyorum ama daha önce yazdığım gibi ben özenle kaçınıyorum. bir dönem video önü arkası çalışması yapmışlığım da vardır ama o benim için küçük bir lansman faaliyetiydi, kısa sürdü problemsiz geçti...
mesele insanların ya eski linkler üzerinden, ya da doğrudan adres bara yazarak sedoya gitmeleri... domainin ve reklamın kıymetinin temel etkenlerinden birisi bunlar diye düşünüyorum.
örneğin reklam verdiğim bir dönem siteme girişlerin çoğunun oldukça bilinen ama yanlış bilinen bir kurumun (typo domain değil adamlar com.tr'den yayın yapıyor ve domaini alamamışlar) sedoda park halindeki sitesinden geliyordu. yani bir yönlendirme yok herkes ismi yazıp ctrl enter yaparak siteye gidiyor ve ilgili reklamı görünce de bulamazdığı sonuca ulaşmak için siteye geliyordu. sedonun istediği bu.
domaini linklemekten kasıt, domininizin hitini arttıracak çalışmalar sanırım. Bunlar normalde yasak sedo da bildiğim kadarıyla ama kim kontrol edecek ki o kadar parkta domain varken. bazı domainler düştüğü halde sedo da satışta görünüyor
adamlar kontrol eder hem de çok sıkı eder bence. zaten etmeseler şu anda güzel memleketimizin her bir kasabasında bir sedo milyoneri yetiştiriyor olurduk. ben bu forumda olmaz, bir şekilde köşeyi dönmüş olurdum