Bende Önlisans mezunuyum. Şu an açıktan okuyorum ama askerde iken de okulu devam ettirebiliyormuşuz, o yüzden gitmeye karar verdim..
Çünkü şu an gitmesem daha okulun bitmesine 3 yıl var, evet uzun dönem çok çok zor deniliyor ama bi an önce yapıp kurtulmak lazım..
Aksi durumda iş güç konusunda ayağımıza engel oluyor..
Bence bitirin öyle gidin gerçekten pişman olursunuz. Ben hiç zorlanmadım askerde ama gücüme gitti ne insanlar mezun olup gelmiş delirtiyolar adamı sanki dünyada eşi benzeri bulunmaz hint kumaşı gibi gösteriyorlar kendilerini sırf onlara uyuz oldum bir kaçına hepsine aynı diyemem.
Yedek subayın ajantajlarından bahseder misiniz ?
Bu arada kısa dönem yapmayı planlasam, askeriyede hangi görevde bulunmamı tavsiye edersiniz. Misal yazılıcık gibi ?
(Donanım, office programları, pc güvenlik, grafik programları gibi unsurlarda yeterli bilgiye sahibim...)
Yedek subay olarak yaparsanız 3 ay güzel bi eğitim görürsünüz sonrasında 9 ay çok rahat görev yaparsınız. Sonuçta komutan oluyorsunuz. Maaşınızı alırsınız,Paşalar gibi internette sorununuz olmaz,telefon kullanmada sorununuz olmaz,en güzelide o astsubaylardan daha rütbeli olmanız askeriyede çok çektirirler yoksa size bunu unutmayın.
Siz ne mezunusunuz bilmiyorum ama büyük bi kışlada askerlik yaparsanız eğer yazıcı olmamanızı tavsiye ederim. Gececi çavuş falan olabiliyorsanız olun, Bilgisayardan yazı yazmayı biliyorsanız zaten yazıcı olabilirsiniz. Ben askerde haberciydim mesela rahattım komutanım biraz ters bi insandı o kadar ama başka hiçbir rütbeli bana karışamıyordu,Çünkü benm komutanım hepsinden rütbeliydi Yarbaydı kendisi. Size tavsiyem yazıcı olmayın kafanız ağrır,bıkarsınız uğraşmaktan,En iyisi gece çavuşu sizin için bence.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana