Hesaplıhost'u nasıl bilirdiniz sorusunun cevabını arayanların dikkatle okuması gereken bir yazı.
Adından da belli olduğu gibi hesaplı bir hosting firması. Ben de bu noktadan yola çıkarak birkaç sefer görüştüm ve "Sipariş No : 5464160304" ile hesaplı bir alış veriş yapıp aşağıdaki özelliklerde bir linux reseller hizmeti satın aldım. Hem de salak gibi 1 senelik aldım. İnsanlara çok güveniyorum ya....
LR5 Kampanya
*200 Gb Disk Alanı
*960 Gb Aylık Trafik
*Sınırsız Hesap Açabilme
*Sınırsız Eposta-Altalanadı
*Sınırsız Veritabanı
1 Ocak 2010 tarihinde hesabım açıldı ve hesap bilgileri e-posta yoluyla bana iletildi.
Gelelim sıkıntılara:
1-) Sitelerindeki iletişim bilgilerinden cep telefon numarası genel olarak ulaşılabilir. Ancak sabit şirket telefonlar hiçbir zaman ulaşılamaz. Belki 50 sefer aramışımdır, her zaman çalıyor ama açan yok. Cep'ten sordum neden açmıyorsunuz? Telsiz bozuk dediler. Aradan 3 ay geçti telsiz halen bozuk
2-) Sunucu Almanya'da idi. Saldırı var dediler. Türkiye'ye taşıyacağız dediler. Tamam dedim. Taşıdılar, ip değiştirdiler. 1 hafta sonra gene saldırı varmış tekrar ip değiştirdiler.
3-) Tarih 25 Nisan 2010. Sunucularındaki TMP dizini dolmuş.
Onlara attığım posta:
Mehaba Samet Bey,
www.******* sitesinde video sayfalarında aşağıdaki hatayı alıyorum.
SELECT tags FROM `videos` WHERE 1 AND converted='1' AND broadcast = 0 AND approved='1' ORDER BY posted DESC LIMIT 0,1000:Error writing file '/tmp/MYoZH0ui' (Errcode: 28)
Önemli kısım:
Error writing file '/tmp/MYoZH0ui' (Errcode: 28)
Onların cevabı:(26 Nisan 2010)
Diğer site ve bu site ikisi içinde dosya izinlerini kontrol edip gereken tüm klasör ve alt klasörleri 777 yapmayı denermisiniz Benim cevabım:(26 Nisan 2010)
Kontrol ettim, dosya izinlerinde bir sıkıntı yok. Gelen hatada '/tmp/' dizinine yazamadığını söylüyor. Öyle bir klasörüm yok.
Disk /usr/tmpDSK (/tmp) 100 %
Disk /dev/loop0 (/var/tmp) 100 %
SONUÇ:Defelarca e-posta ve ekran görüntüleri gönderdikten sonra(27 Nisan 2010)
Hesabınızın bulunduğu sunucuda ki /tmp dolu hatası giderilmiştir.
Saygılar sunarız..
4-) 4-5 ay kullanım-hizmet ücretini kesin 1 seneden kalan ücreti geri ödeyin dedim. Ne arayan var ne soran. Defalarca posta attım, aradım.
Sonuç: Prosedürler var geri ödeme yapamayız.
İşte olanlar bunlar. AMAN HESAPLIHOST'TAN HİZMET ALIRKEN DİKKAT EDİN. HATTA ALMAYIN! Benden söylemesi.