Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
“Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar, zinetlerini açmasınlar, bunlardan görünen kısmı müstesnadır. Başörtülerini de yakalarının üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler. Nur Suresi 31.Ayet"
buyurun :

Başörtüsü olarak kullanılan kelime Arapçada “h-m-r” kökünden gelen “humur” kelimesidir. Humur örtü demektir. “Örtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar” ibaresinden büst bölümü örtülürken, belki rüzgardan ve soğuktan korunmak için başın üzerinden omuzlara ve büste atılan bir örtü olarak düşünülse de bu tasvirden hiçbir şekilde baş örtüsü anlamı çıkmayacaktır. Çünkü ayet, saçları değil doğruca göğüs yırtmaçlarının üstünü işaret etmektedir. Zira erkek tarafından çekici bulunan, cinsel bir uyarı olarak algılanan, kadının saçı değil, kadının yarısı elbise tarafından gizlenmiş göğüs yuvarlağı ve göğüs çatalıdır.

ben bunu din hocamdan da dınlemıstım boyle bır cevabın gelecegını bılıyorum cun kı..
ve ve yaka anlamında gögus var.
sonrasında da başörtüsü burda bez parçası olarak acıklanamaz ayrıca. bu bir şapka da olur
örtü : örten şeydir = yumusak bez parçası degıldır hasır da olabılır.

he su da var o ekledıgım bayana baktım simdi ben tahrik oldum şahsen ama o kadın ney türbanlı müslüman degıl mı onun yolu cennet ama benım kapalı gıyınen annem sacı acık dıye cehenneme degıl mı bu zhnıyete tükürmek ısterım şahsen .