bakin aciklayim isterseniz, wp'yi kurdunuz hersey cok guzel 1000 post girdiniz. sitenize hit gelmeye basladi. pr1 oldunuz, hersey mukemmel isliyor. ufak tefek parada kazanmaya basladiniz. suan sikayet ettiginiz hosting firmasiyla bal-seker kivamindasiniz. gecen sene agustos ayinda basladiniz bu isleri yapmaya. neyse 2 ay gecti pr1 desiniz. ne gerekli? yedek almaniz lazim. kimse ne hitini kaybetmek ister ne de girilmis yuzlerce konuyu. sizin yanlisiniz yedek almamaniz. (daha hosting den kaynaklanan problemlere girmedim).. 6. aya kadar hersey yolunda gidiyor. 6. ay oldu. problemler basladi. (tabi hosting saglayan kisinin dedigine gore bw probleminiz olmus. sonra yukseltmisler.)
sitenize ulasamamaya basladiniz. baglanti kurdunuz, server degisimi oldugunu soyledi.
bakin bu durumda -eger kesinti uzun surecekse- ve -hosting saglayici size farkli bir sunucu uzerinde hesap acmamissa- sizin yedek olarak 1 aylik hosting kiralayip domain yonetim panelinize yeni kiraladiginiz nsleri girmeniz (yeni hosting'e wp'yi kurdunuz ve yedeginizi yuklediniz. sitenizin yedegi hazir bekliyor. herhangi bir problemden ziyaretcileriniz varolan servera bir problemden oturu ulasamadigi zaman diger nslerle baglanti kuracak ve yedekte olan sitenize ulasacak.) sizin rahatliginiz & sitenizin sagligi acisindan olumlu olacakti. siz bunu yapmadiniz, ustune ustluk yedekte almadiniz. her hosting saglayacisinin basina gelebilir hdd arizalari (geri donusu olmayan). yani ne yapmak gerek, kendi yedegini kendin alabilirsin. phpmyadmin'den kac db'in varsa hepsini gzip yapip export edecektin. (hosting saglayan sirket sutten cikma akkasik demedim. en az senin kadar sorumlu yedeklerinden) sen bunlari yapmamissin. dusunme ihtiyaci hissetmemissin. simdi kalkmis bana - sen ickilisin herhalde- diyorsun.
ne diyim sana.
* edit.