Sitelerinize uygun konularda bağlantı vereceğimiz forumlar içerisinde dofollow ve nofollow forumlar da mevcuttur.
Sizlere biraz " dofollow ve nofollow " linklerden bahsetmek istiyorum arkadaşlar; Bir site nekadar çok öneriliyorsa o kadar değerlidir ve pagerank değeri artar.
Nofollow ile önerilen site : Diyelim ki site linkinizi nofollow bir foruma ekledim. Forumun pagerank değeri de Pr 3 olsun. Sizin siteniz bu pagerank değerinden faydalanamaz. Google linkini eklediğimiz sitenin sadece ve sadece pagerank değerini görmezden gelir. Nofollow uygulamalar sitenizin üst sıralara çıkması için kesinlikle engel değildir. Sitenizin index alma hızı artacak, hitiniz artacak ve alexa değeriniz ilerleme göstermeye devam edecektir. Google sıralamasında da üst sıralara çıkmaya devam edeceksiniz. Herkes nofollow'u noindex ile karıştırıyor. Alakası yoktur. Nofollow uygulaması link çöplüğünü azaltmak içindir. Nofollow'un seoya olan etkisi kesindir ve mutlaka uygulanmalıdır. Google nofollow linkli siteyi takip eder ve indexler. Google nofollow'u daha çok sever ve google'ın gözündeki değeriniz artar.
Dofollow ile önerilen site : Bu siteler genellikle link çöplüğüne dönüşmüş sitelerdir. Bu sitelerin pagerank değerinden faydalanabilirsiniz ancak bu sitelerin link çıkışı fazla olduğu için fazla etki etmeyecektir. Ayrıca google spam hususunda sitenizden şüphelenir. Sadece az link çıkışı olan dofollow siteler size fayda sağlayacaktır. Ancak onlarda zamanla link çöplüğüne dönüşecektir.
Bir örnekle açıklayacak olursak ;
* Link çöplüğüne dönmüş pr 5 dofollow bir siteye linkinizi ekledik diyelim. Siteniz pr 5 pageranktan sitenin link çıkış oranına göre payına düşeni alır ki genelde dofollow siteler link çöplüğü olduğu için bu oran çok düşük olur. Az link çıkışlı dofollow site sizin üst sıralara çıkmanıza katkı sağlar.
* Az link çıkışı olan pr 5 nofollow bir siteye linkinizi ekledik diyelim. Siteniz pr 5 pageranktan faydalanamıyor. Ancak pagerank pr 5'in google'dan gördüğü itibar ve az link çıkışı da olduğu için siteniz dofollow siteye verdiğiniz linke göre çok daha üst sıralara çıkıyor.
Kişisel tercihlerime gelirsek ;
* " Az çıkışlı bir siteden nofollow link mi ? Yoksa az çıkışlı bir siteden dofollow link mi ? " tercih ederim sorusuna vereceğim yanıt: az çıkışlı dofollow'dur. Pagerankımız artar ve google'da yükseliriz.
* " Az çıkışlı bir siteden nofollow mu ? Yoksa çok çıkışlı bir siteden dofollow mu ? " tercih ederim : Az çıkışlı nofollow tabiki. Çöplüğe dönmüş site bana fayda sağlamaz çünkü.
* " Aynı içerikli bir siteden nofollow mu ? Yoksa farklı içerikli bir siteden dofollow mu ? " tercih ederim : Aynı içerik nofollow. Çünkü googleda daha hızlı yükselirz.
İşin özeti benim tercihim herzaman nofollow'dur
Test edilmiş, onaylanmıştır