Merhaba,
Arkadaşlar bugün sizinle Çin telefonları hakkında bir konuyu paylaşacağım. Herkes gibi orjinal ısrarcısı olan bir insanım. Ancak Çin telefonu maceram kısa bir süre olmadı değil. Zamanında N99 Çin malı telefonu kullanmıştım. Kısa bir süre sonra tekrar bir şehir efsanesi yüzünden orjinale dönüş yaptım. 2 yıl kadar orjinal telefon kullanmaya devam ettim. Ancak aldığım 2 orjinal telefonda arıza çıkarınca çin telefonlarından almak en azından tecrübe yaşamak istedim.
Açıkçası teknolojisinide merak ediyordum. Neyse koyuldum internet satış sitelerinde arama yapmaya. Araştırmalarıma başladıktan sonra, Çinlilere orjinal küfürler etmeye başladım. Neden ? IPHONE ürününü bilmeyeniniz yoktur. Hayatımıza $ bazlı girip 4 haneli TL bazlı devam eden mini servet değerinde bir cihaz. Bunun takidini yapmışlar ama yine sı*saydın daha iyiydi kıvamına gelmiş olay.
İpin ucunu o kadar kaçırmışlar ki, o kadar yani. Hani şu kadar diyemiyorum çünkü ucunu bulamıyorum. Gelin Orjinal IPHONE ile kıyaslayalım;
1. Orjinal IPHONE da Bluetooth var ancak sadece headset dediğimiz kablosuz kulaklıklar için kullanılmakta ve dosya paylaşımı yapılmamaktadır – Çin malı IPHONE da ise 1 değil 2 adet Bluetooth 2.0 var ve bırakın dosya paylaşımını headset kullanımını, PC nizi yöntebilmenizi dahi sağlıyor.
2. Orjinal IPHONE larda en müzdarip olunan konu sesin çok kısık olması – Çin malı IPHONE da ise müzik seti kıvamında müzik dinleyebilme özelliğinin olması.
3. Orjinal IPHONE da TV ve Radyo mevcut değil – Çin malı IPHONE da mevcut ve hatta ikisindende ses ve görüntü kaydı yaptırabiliyor ki bu orjinal IPHONE da mevcut değil
4. Orjinal IPHONE da sekreter özelliği bulunmamaktadır – Çin malı IPHONE da ise sekreter özelliği ile meşgul olduğunuz durumlarda kendi sesiniz ile arayanlara mesaj bıraktırıp işiniz bittikten sonra bırakılan mesajları dinleyebilme özelliği mevcut.
5. Orjinal IPHONE da Wireless özelliği mevcut – Çin malı IPHONE da da mevcut
6. Orjinal IPHONE Microsoft OFFICE dosyalarını açamıyor – Çin malı IPHONE açabiliyor.
7. Orjinal IPHONE da Navigasyon haritası mevcut değil – Çin Malı IPHONE da mevcut ve arama yaptırıp adres tarifi yaptıralabiliyor.
8. Orjinal IPHONE da çift hat desteği bulunmuyor – Çin malı IPHONE da çift hat desteği mevcut.
9. Orjinal IPHONE da hareket duyarlılığı olan sensor mevcut – Çin malı IPHONE da da mevcut
10. Orjinal IPHONE 3MP kameraya sahip – Çin malı IPHONE 5MP kamereya sahip.
11. Orjinal IPHONE ile çin malı IPHONE u ayırt etmeniz neredeyse imkansız gibi.
12. Orjinal IPHONE da konuşmaları kayıt etme özelliği yok – Çin malı IPHONE da casus özelliği ile hatlara gelen bütün aramalar otomatikmen kayıt altına alınıyor.
13. Orjinal IPHONE da ses değiştirme ( Kadın, Erkek, Çocuk, Yaşlı, Robot v.s. ) mevcut değil – Çin malı IPHONE da mevcut.
14. Orjinal IPHONE da konuşma esnasında arkaplanda ses efekti kullanımı mevcut değil – Çin malı IPHONE da mevcut ( Öneğin ; Konuşurken arka planda disko sesi çaldırarak diskodaymışsınız havası verebilirsiniz. )
15. Orjinal IPHONE da arama engelleme mevcut değil – Çin malı IPHONE da arama engelleme mevcut ( İstediğiniz numarayı engelleme yapabiliyorsunuz.