papagan33 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ters bir durum söz konusu değil, akvaryumcu öyle dediyse öyle yapınız, fanusta haftada bir kere suyun değiştirildiğini biliyorum akvaryumun büyüklüğüne bağlıdır suyun değiştirilmesi göz kararıda anlayabilirsiniz akvaryumun kirlenmeye başladığını hissettiğiniz an değiştirmelisiniz motoru aldığınızdada suyun değiştirilmesine etki etmez ama kirlenmesine etki eder.
Anladım almamak en iyisi ozaman. Cevaplarınız için teşekkürler

SanaSevdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bendede aynı akvaryumun siyah olanı var. 2 tane japon balığım var ve Ocak ayından beri besliyorum. Günde 3 tane yemi her sabah ufatıyorum akvaryuma.Turp gibiler vallahi
Balıkların doyma güdüleri olmadığı için ne kadar verirsen o kadar yerler ve hatta fazla verirsen çatlayıp ölebilirler..Ayrıca o akvaryum için 5 balık çok fazla,bir süre sonra birbirlerinin kuyruklarını yer ve ölürler...O boyutta bir akvaryum için iki taneden fazla koymamanı tavsiye ederim.... su sararmaya başlayınca hemen suyu değiştir,dinlenmiş su olmalı...akvaryum süslerini ve akvaryumu su ile iyice yıka ve durula...
Akvaryumu almadan önce danıştım satıcıya kaç balık yetişir diye bana 4,5rahat yetiştir demişti deneyip görecez artık