merhaba,

ben 15 yasinda ve hollanda gibi bir ezik ulkede yasayan Turk genciyim. buraya 2004 yilinda geldim. suan Turkcemden iyi bir hollandacam var, burada bilisim hizmetleri bolumu lise 2. sinif ogrencisiyim. ve acik konusacagim bu ulkeden nefret ediyorum. Turkiyemin 1 gram topragina degismem. simdi buradan 2 abim diyebilecegim dostlarim Turkiyeye kesin donus yapmak istiyorlar, bende onlarla gitsem Turkiyede nasil zorluklar yasarim, acikcasi daha suan hangi sehre bile gitcegimiz belli degil ( eger gidersek tabiki ) ama ben antalya veya izmir diyorum, aslen bende Isparta dogumluyum. Maddi olarak bir sorunumuzun olacagini sanmiyorum cunki buradan kesin donus yaparsam yani Hollanda pasportumu iptal ettirsem 1200 euro aylik maas verecekler ama o zaman hollanda''da 45 gunden vazla kalamiyacagim. yani bu benim hayatimin karari olacak diyebilirim. burda okudugum okul ilerde is garantisi herseyi veriyor.ama iste sevmiyorum, sevdigim bolumu okuyorum ilerde iyi bir hostmanager olmak istiyorum. ama ulkeyi sevmiyorum, ayni bolumu Turkiyede okuyabilirmiyim. bu arada ileri duzey ingilizcem,almancam var bide tabiki Hollandacam yani 4 dil biliyorum, birazda inegim =) umarim sorunumu anlamissinizdir, yani ozetle Turkiyede istedigim yerde okuyabilirmiyim ilerde olmak istedigim meslegi olabilrmiyim. eger aklinizda bir soru isareti var ise lutfen sorunuz. en yii bir sekilde cevaplamaya calisacagim.