Birçok farklı domain uzantısı var. Bunlardan im in tk ve benzeri uzantılar Türkçeye uygunluğu ve uygun fiyatları nedniyle çokça tercih ediliyor.
Fakat maalesef ki öneli bir dezavantajı var. Birçok profesyonel insan bu uzantılardan haberdar değil. Mühendisler, şirket sahipleri , serbest çalışanlar...

Bu bilinmemezlik yüzünden bu uzantılar maalesef ki tercih edilmiyor. İnsanlar bu şekildeki adresleri duyunca şaşırıyorlar. Bildikleri varsa yoksa com net org.

Bu domainlerin değer kazanması için en çok da bize görev düşüyor. Ben kendi adıma birkaç çözüm düşündüm. Siz de bu konudaki fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
1. Satış ilanları. Bu domainlerimiz için satmak istediğimiz fiyattan satış ilanı vermeliyiz. Sahibinden, gittigidiyor gibi sitelerde böyle ilanlar yayınladığımızda insanlar alışacaklar. Ayrıca ek hizmetler sunarak bu ilanlarımızın daha cazip hale gelmesini sağlayabiliriz. Hosting, web site kurulumu yaparak hazır bir paket olarak sunduğumuzda web site açtırmak isteyen birçok kişiye de ulaşmış oluruz.

2.Satış yerine yönetim
Satış için ne kadar çok domain sürülürse piyasa o kadar çöplüğe döner. Domainlerimize blog vs açarak adsense üzerinden gelir sağlamaya çalışabiliriz. Geçen zamanla domain yaşlanır, pr ve index kazanır. Zaten bu uzantıları kullanan tanınmış bir site hemen hiç yok. Örnek siteler olur.