İkinici bir durum ise bu tarz bir durumun Pakistanda görülmesinden daha doğal bir durum olamaz.İran,Pakistan,Suudi Arabistan gibi ülkeler "İslam" devletleridir.Yani yönetim biçimleri "Şerri" ve "Dini" kurallar bütünüdür.Bakınız burda bir kısımı atlıyorsunuz arkadaşlar.
Türkiye "CUMHURİYETİ" bir İslam devleti değildir.Laik,çağdaş medeni bir CUMHURİYET'tir.Türkiye CUMHURİYETİ anayasasında "Hz.Muhammed (SAV)'a hakaret etmenin cezası bulunur" veya kişilerin inandıkları dinler hakkında söylenenlerin,çizilenlerin cezalandıralacağı hakkında bir madde bulunmuyor.
Fakat Atatürk'e hakaretin suçu bulunuyor,bunun sebebide Laik bir devlet olmamızdır ve din,devletten AYRI TUTULUR ki doğru olan da budur.
Youtube engellenme sebebi Atatürk'e hakarettir ve yerinde verilmiş bir karardır çünkü Youtube içeriğini kaldırmak hakkında uzlaşmaya varmamıştır.
Evet Facebook'ta da Atatürk'e hakaret ediliyor ama bu durum hakkında devletimizin gerekli mevkiileri görüşme yapıyormu,yapmıyormu belli olmadığı için
kapatılsın mı kapatılmasınmı konusunda diyebileceğim birşey yok.
.
Arkadaşım çok yanlış düşünüyorsun. Tamam laikliği savunmuş olabilirsin ancak din ve devlet işleri ayrılması gerekiyor lafını burada kullanman acayip saçma. Atatürk'e yapılan hakareti kınıyoruz da Peygamberimize yapılanları kınamıcaz mı ? Bu ülkenin vatandaşıysak Atatürk'e de saygısızlık yaptırmayız. Müslümansak dini değerlerimize laf ettirmeyiz. ve istiklal marşımızda da geçiyor. Bu ezanlar ki şahadetlerin dinin temeli.... gerisi yazmaya gerek yok zaten. Milli değerlerimize de sahip çıkacağız, örfümüze de, adetlerimize de, dinimize de, geçmişimize de...
Facebook editörleri görevlerini yapmıyorsa elbette onlara bunun hesabı sorulmalı. Türkiye'den Facebook girişi kapansa biliyoruz ki Facebook epey yara alıcak. Yarısı Dns kullanıp yine girer ama yinede akılları başlarına gelir.
Fazla uzattım konuyu kusura bakmayın arkadaşlar. Başınızı şişirdim