webwon iddiaların ciddi, benzer iddiaları bir şekilde duyuyorum ama çok bilgim yok sen benim bilmediğim şeyler biliyorsun demektir. malum ben yenisiyim onun için senin bahsettiğin gerçeklerle yüzleşebilmem için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor... ama bu benzeri sözleri ilk defa duymadığıma göre artık bu irini de birisinin patlatması gerekiyor. yakında bahsettiklerinin kokusu bir yerlerden çıkar diye de düşünüyorum.

elimde birkaç tane olmasına rağmen açık yazayım ben tk domainlere güvenmiyorum, son birkaç günde de elimde iyi örnekleri olmasına rağmen çeşitli kereler uyarılar yazmaya çalıştım bu furyaya kapılmayın diye ama muhtemelen alan arkadaşların bir bildikleri vardı. yine dün eski yazıları okurken tatil i satışa koymaya karar verdim. aslında doktorla ikisi arasında kararsız kalıp tatil daha popüler olur diye satışa koydum yoksa yakın zaman için ne onu ne de diğerini satmak gibi bir derdim yoktu.

ve açıkçası satıştan ümitsiz olmakla beraber, tk yatırımcılarının belki ihaleye girebileceklerini de düşünmedim değil. dün bir konuda "dizi ve oyun tk uzantılarını alan arkadaş satışa çıkarırsa tk domainlerin çapı da belli olur" diye yazmıştım, tatil.tk, wm aleminin çalıştığı alanlar düşünüldüğünde, bana göre onların bir altında yer almasıyla deneme olması açısından önemliydi, tk kaygılarımızın doğru çıkıp çıkmaması açısınsdan. hatta tekllif gelene kadar da bir konuda 51 gösterim 1 yorum 0 teklif diye bir istatistik yazdım...

uzun oluyor bu değerlendirmeyi satıştan sonra kısmetse yazacağım ama pek çok arkadaş bir furyanın kurbanı oldu belki bunu bile gösterebilirse tatil 1 tl'den gitsin farketmez benim için... zaten iyinette bir yazıda aldığım 3 domain için de "taliplisi çıkana kadar reg fee değil" demiştim

yarın itibariyle ortaya çok büyük ihtimalle şu çıkacak: "çok temiz jenerikler dışında, - oyun, dizi, film, saglik vs- tk domainlerin alım satım değeri yoktur" benim de tahmin ettiğim ve ısrarla anlatmaya çalıştığım buydu. yani yine bir para çıkışı oldu bir dolar kampanyasında olduğu gibi.

esip giden ve ortada bir sürü çöp domain bırakan bu tk rüzgarı domaincileri bir şekilde jenerik uzantılarla yeniden barıştırabilirse başarılı olmuş sayılabileceğini de düşünüyorum.

senin bahsettiğin "birileri piyasa ile güzel oynuyor" sözüne belki şöyle bir ek yapılabilir, hatanın bir kısmını da böylece kendimize almış oluruz: "pek çoklarımız piyasa ile oynanmasının kendisine zararını bilemeyecek kadar cahil"

buraya kadar okuyan herkese sabrı için teşekkür ederim