adsense = yayıncı reklam ağı.

Web sitesi olanlar, irlanda daki şirket ile anlaşıp ( bu şirket google oluyor ) onların reklamını yaparlar. bu irlanda şirketi de reklamını yaptığın için sana parasını verir. ve anlaşma irlanda şirketi üzerinden olduğu için sende yabancı olduğun için vergi ödemezsin.
( ben yurt dışında yaşıyorum mesela ama burasının vatandaşlığı olmadığım için vergi yükümlülüğüm yok dolayısı ile araba bile alırken vergi ödemeden alıyorum + yıllık vergilerinden muaf oluyorum. Aynı zamanda Tr dede mesela arabalar satılıyor yabancıdan yabancıya diye yazıyorlar... bu olayda aynı olay )

Ha dediğin olay adwords ise eğer;
Adwords = reklamveren ağı

sen birşeyin reklamını yapmak istiyorsun ve bunun için irlanda ile anlaşıyorsun ( bu şirket google oluyor ). irlanda şirketi kendi devletine gerektiği vergisini öder.

Dolayısı ile google tr ye para ödemsi çok saçmadır. Maliye bakanımız youtubeden de vergi istemişti sırf ülkemizden çok kişi giriyormuş diye. youtubenin cevbı direk net oldu, sizden bize gelen adam %1 imiz bile değil. size niye vergi ödeyelim. dediler bakanımız da kapatırız ozaman youtubeyi deidler o aralar kapatıp kapatıp açtılar en sonunda şuan kapalı ve atatürk e kötü şeyler içeriyor diye üzerini örttürler...

Sonuç : burada en fazla olabilcek şeyi diyeyim. google TR ye vergi ödemez. Tr isterse google.com un girişini de Tr de yasaklar . google bu kapanmadan etkilenmeyecek kadar büyük bi şirkettir... ama olan bize olur...