Bence popup yada splash reklam verecekler için hitin kalitesinin pek önemi yok hit yüksek olsun yeter..

Fakat banner reklamlardan bahsediyorsanız bence hitten ve sitede geçirilen zamandan çok reklam vereceğiniz sitenin içeriği ile sizin sitenin içeriği birbirine yakın olmalı mesela çok basit bir şekilde örnek vereyim..

Benim bir oyun download sitem var diyelim.. pes 2012 çıkmadan, pes 2012 download full indir diye bir başlık attım.Fakat içerik yok sadece başlık olarak attım (google aldatmaya yönelik hareket erkenden yazıp ilk sıralarda çıkmak için) ve siteye giren adam birşey olmadığını görür çıkar sitede geçirdiği zaman 10saniye bile olmaz belki ama bana reklam verecek olan adamın da bir oyun download sitesi var diyelim ve bana verdiği bannerde de şu yazıyor ise.. "tüm oyunlar mevcut full download yapamak için buraya tıklayın" şeklinde bir banneri ziyaretçi görürse siteden direk çıkmak yerine o banneri veren kişinin sitesine gider..

ama oyun indirme sitesine sen başka başka konularda banner reklamlar verirsen giren kişinin ilgi alanına girmeyeceği için reklama da tıklamayacaktır.

tabi içerikler uyuşmasa bile eklenecek olan bannerin dikkat çekici bir banner olması da çok önemli bence..

benim görüşüm de bu yönde..