Eğer uzun yıllardan beri hayaliniz değilse tıp gerçekten eziyetli olabiliyor. Bu tarz pek çok insan tanıyorum. Puanı yüksek diye ya da son sene bir hevesle giren ama kendisine göre olmadığını ileriki yıllarda anlayan. Bu sebepten eğer tıbbı yeni yeni düşünmeye başladıysanız gözden geçirmenizi öneririm. Net bir hedef koyuncaya kadar tıp çok tehlikeli bir seçim olabilir sizin açınızdan.

Öte yandan ODTÜ çok kaliteli bir üniversite. Fakat endüstri mühendisliği konusunda İstanbul'daki üniversitelerin staj ve yaşadıkları üniversite dönemi itibariyle daha şanslı olabileceklerine inanıyorum. Ben bu konuda kendi okulum olan Boğaziçi'ni düşünmenizi öneririm. Endüstri mühendisliği biraz daha işletme gibi bir bölüm. Bu sebepten daha çok yönetici yetiştirmeye yönelik bir üniversite, sizin isteklerinizi karşılar.

Elektronik-elektronik mühendisliği çok iyi bir bölüm. ODTÜ'de de okuyacaksanız ben olsam orayı seçerdim.

Sözün özü: Olay size kalıyor. Kendinizi bu mesleklerden birine koyup, bir artı-eksi tablosu yaparak denemenizi öneririm. Daha sonra ise bölümleri ve üniversiteleri iyice araştırıp kararınızı vermelisiniz. 3'ü de çok güzel bölümler; fakat çeşitli durumları iyice değerlendirmek gerek.

Kolay gelsin.