Bu konuyu uzun zamandır araştırıyorum, türkçe doğru dürüst bir kaynak bulamadım,yabancı kaynaklardan bulduklarımla da bişeyler yapmaya çalıştım, veritabanını wordpresse uygun hale getirmeyi başardım, tablodaki alan adlarını değiştirip, wp_posts tablosundaki diğer sütun adlarını ekledim, ayarlarını yaptım çalıştı, mysql sorgusuyla bütün yazıları "draft" moduna aldım , forumda da paylaşılan "draft to publish" eklentisiyle de yazıları 1'er dk arayla yayınlamaya çalıştım fakat olmadı. phpmyadminden post_statusu "publish" yaptım yazılar yayınlandı fakat bu defa da etiketleri oluşturmadı, etiketler için functions.php ye yazı başlığıyla otomatik etiket oluşturması için kod eklemiştim. Taslak halindeki yazıları wp panelden hepsini seç deyip tekrar " taslak " seçip güncellersem etiketler oluşuyor ve eklenti düzgün çalışıyor o zaman. mysql sorgusuyla bu çevirdiğim başlıkları etiketleri de oluşacak şekilde , yani sanki wp panelden yazıları güncellemişim gibi. Bir yerde bi yanlış yapıyorum ama ne , büyük ihtimalle veritabanını tam anlamıyla wordpresse uyumlu hale getiremedim. Bunu da araştırdım üstteki arkadaşın da dediği gibi wp_insert_post ile veritabanını wordpresse uyarlama olayını denedim, bu kodları buldum :
<?php
require("include/connect.php");
$conn =	mysql_connect($DBHost,$DBUser,$DBPass);
mysql_select_db($DBName,$conn);

$results = mysql_query("SELECT * FROM veri_cekilecek_tablo_adi", $conn);

$i = 0;
while ($row = mysql_fetch_array($results,MYSQL_ASSOC)) {
  $post = array();
  $post['post_status'] = 'publish';
  $post['post_category'] = array(1);
  $post['post_date'] = date('Y-m-d H:i:s',strtotime($row['post_date']));
  $post['post_title'] = $row['kelime'];
  $post['post_content'] = $row['anlam'];
  $posts[$i] = $post;
  $i++;
}

mysql_free_result($results);
mysql_close($conn);

require('./wp-load.php');

foreach ($posts as $post) {
  wp_insert_post($post);
}

?>
bu çalıştı fakat veritabanındaki başlık sayısı çok fazla olduğu için zamanaşımı hatası verdi, veritabanındaki yazı sayısını 50 ye düşürüp denedim bu defa da türkçe karakter sorunu çıktı veritabanına eklenen yazılarda. Şimdi öğrenmek istediğim şey ben bu kodlarla binlerce başlık olan veritabanındaki yazıları etiketleri de otomatik oluşturacak şekilde ve taslak modunda wordpresse ekleyebilir miyim , ekleyebilirsem nasıl yaparım, türkçe karakter sorununu nasıl çözerim, veya söylediğim özellikteki bir veritabanından yani başka siteden değil, kendi sahip olduğum başka bir veritabanından (id, kelime, anlam) veri çekerek bunu otomatik olarak wordpresse taslak modunda veya kontrol bekliyor modunda etiketlerini de oluşturacak, yazı ekleyecek basit bir bot yapılabilir mi ?