Merhaba
Ben grafikerim.Ve malesef iyiniyetimi suistimal eden 2-3 kişi/kurum bulunmakta. Aylardır ödememi yapmaları için ne kadar yüzlerine laf vursamda, hiç oralı bile olmayıp, beni gerizekalı yerine koymaya devam ediyorlar.
Bende artık birşeyler yapmam gerektiğinin farkına varıyorum tabi.
Bu yüzden hukuk işlerine hakim olan birisinden, bu paramı alamadığım kurum/şahıslar'a avukat adıyla yollamak için bir mail örneği hazırlamalarını isteyeceğim.
Belki için ciddiyetini anlayıp, kafaları dank eder diye düşünüyorum.
Mail üst derece ciddi ve resmi bir dilde olursa sevinirim.Dediğim gibi 3-4 yere atılacak bu mail.
Şimdiden yardımlar için teşekkürler
Merhaba
Öncelikle ne tür bir takip yapmak istediğinize karar vermelisiniz.Dolandırıldığınızı düşünüyorsanız Savcılığa suç duyurusunda bulunarak soruşturma açılmasını isteyebilirsiniz.Savcılık kovuşturmaya yer olduğu kanısına varırsa gerekli delil ve incelemelerde zaten bulunup bir ceza davası (kamu davası) açacaktır.
Bunun dışında eğer özel hukuk sözleşmelerinize dayanarak sözleşmeden doğan hasar ve zararların giderilmesini istiyorsanız ve/veya vadesi gelen borcu karşı tarafın ifa etmediğini düşünüyorsanız bazı seçimlik haklarınız mevcut.(Bunlar çok önemli) Bir avukata giderek size detaylı bilgi vermesini isteyin.
Sanırsam yaptığınız sözleşme bir istisna akdi (hizmet sözleşmesi) ve hükümlerini buna göre doğuracaktır.Eser sözleşmelerinde temerrüt hallerinden birisi de gerçekleşmiş olabilir.Hizmet sözleşmelerinde şekil şartı yoktur.Sözlü olarak da gerçekleştirilebilir.Sözleşmeden doğan haklarınız bu akde göre şekillenecek.
Avukatmışçasına birisine gönderilen mail/postalar Avukatlık Kanunu hükümleri gereği yasak ve suç teşkil eder.Lütfen bunları dikkate alın.
Kilit.