Özel Profil Alanı Nedir?
Adıüzerinde kullanıcının profilinde yer alan bilgilerden biri.Bilindiğigibi kullanıcının profilinde varsayılan olarak bazı bilgiler yer alır:kullanıcı adı, e-postası, yaşı, zaman dilimi, kullandığı dil.
İşte Özel profil alanı Yönetim Panelinden oluşturarak kullanıcının belirtmesi gereken bilgilere deniyor.
Örneğin tuttuğu takım, burcu, kullandığı phpbb sürümü..vs vs. Aklınıza ne gelirse.
Özel Profil Alnı Nasıl Oluşturulur?
4 adımda basitce oluşturuyoruz.
1-) Yönetim Paneli --> Kullanılar ve Gruplar --> Özel Profil Alanları yolunu takip edin.
Sağ bölümde bulunun kutudan
Açılır Liste kutusu seçeneğini seçip
Yeni Alan Oluştur butonuna tıklayın.
(Diğerlerini de deneyebilirsiniz.Ben örnek olarak açılır liste kutusunu aldım.)
2-) Gelen ekranda ayarlarımızı yapıyoruz.
Yazıları okumadan direk resme bakabilirsiniz.
Alan adıyazan kısma sadece harflerden oluşan bir isim yazıyoruz.Bunun bir önemiyok.Oluşturduğumuz profil alanını tanımlamak için bir şey.Rakam veişaret kullanmayın.
Profil Alanını göster Evet olarak işaretlenmeli
Kullanıcı Kontrol Panelinde GösterBu seçeneği seçmeniz iyi olabilir. Özellikle oluşturduğunuz profilalanını eski kullanıcıların da doldurmasını istiyorsanız bunuseçmelisiniz.Ama anti-bot için şart değil.
Kayıt Ekranında Göster: Bu kesinlikle seçilmeli. Amacımız bu zaten =)
Gerekli Alan: Kesinlikle işaretlenmeli.
Gizli Profil Alanı:Bunu seçerseniz, oluşturduğunuz poril alanı için kullanıcının yaptığıseçimi sadece Yöneticiler görebilir.Özel profil alnını Sedece Anti-Botiçin kullanacaksanız bunu da işaretleyin.Eğer boş bırakılırsakullanıcının yaptığı seçim Profilinde, yazdığı mesajlarda avatarınınaltındaki bölümde gözükür.
Kullanıcıya Sunulacak alan adı başlığı:Örneğin Tuttuğunuz takım nedir? yerine sadece Takım yazarsanız daha iyiolur. Çünkü profil alnında gösterilecek şekilde ayarlamışsanız yazılartaşma yapmamış olur.
Alan açıklaması: "Lütfen kutudan tuttuğunuz takımı seçin" gibi kullanıcıya gösterilecek bir açıklama yazısı yazın.
Girdiler:En önemli kısım burası ... Her bir girdiyi alt satıra yazmalıyız.Ayrıcaen başa üç adet tire "---" gibi boş seçeneği belirten birşeyleryazmalıyız.
Örnek: ---
Beşiktaş
Gaşatasaray
Fenerbehçe
vs
vs
Tamaladıktan sonra
Profil Tipi özel ayarları butonuna tıklıyoruz.
3-) Aynen bırakıp
Dil Özel ayarları butonuna tıklıyoruz.
4-) Kontrol edip Kaydet butonuna tıklayarak bitiriyoruz.
Kayıt Ekranındaki Görüntüsü
Yazar:
Akansu