Güzel söylüyosunda,Microsoft'a aynı şeyi yapıyo.Al birini vur ötekine,farklı değiller yani.. Sırf o yüzden ordumuzda kendi işletim sistemini kurup onu kullanıyo.Belkide kullandığımız laptop,netbook,masaüstünde de aynı şey vardır kim bilebilir ki ? Bilgisayar kullanmayıda mı bırakalım ? Yediğimiz,içtiğimiz şeylerin çoğu İsrail sermayesine geri dönmüyo mu ? Bu yüzden onlardanda mı vazgeçicez.Yapmayın lütfen..
Abicim microsoftu savunmuyorum burada. Eğer bir pc ve içinde windowsun varsa ve içinde ayrıca office kuruluysa ama bilgisayarın internete bağlı değilse senin hangi bilgini araklayacak. Ama google diyorki neyin varsa gel ben sana beleş sunucu hizmeti veriyorum yeterki tüm bilgilerin benim bilgisayarımda kalsın diyor.
Bu konuda neden ısrar ediyor. Buna anlam veremiyorum. O kadar bilgi o kadar yük demek. O sayfalarda reklamda yok. Koymakta mantıksız. Eee neyin karşılığı bu. Basit bir örnek vermek gerekirse; Youtube'ye bu sene reklam almaya başladı. Geçen sene youtubenin tüm işçi maaşı ve sunucu masrafları 1,35 milyar dolar tutmuş. Buna girmeyin diye demedim bu örneği. Sadece bir sitenin çıkardığı masraf görünmesi açısından. İşte bir sitenin maaliyeti bu kadarken ve adam ne diye yapsın bu işi. Google reklamlarıyla git git nereye kadar gidiceksin. İşte eğer finansmanın ekstradan başka ellerden geliyorsa neden yapmayasınki.