Şahsen filezzila kullanıyorum. O kadar işim gereği program kullandığım takdirde bana gelmekten korkan bu virusler bulaşmadı.

Hiç bir zaman cafede işlem yapmadım yapanlarada karşıyım en çok zararın bulaşacağı yer cafedir. Pc nizi temiz kaysprky güncel tutun.
Önemli Nokta kesinlikle;
bulaşan web sitenizin öncesine ftp bilgilerinizi değişiniz. (%90 gerçekliğe kavuştu)
Bilgisayarınıza temiz bir format çekin güncel virus programını kullanın (%80 Önlem alındı)
Genel anlamda pek önerilmez web sitenizde arama kısmında extra bir kod kullanmaya kalkışmayın (%80 Önlem Alındı)
Herhangi bir dosyanızda gerçekleştirdiğiniz bir işlem esnasında temiz olup olmadığını kontrol edin toplist eklediğinizde bilinen toplistleri ekleyin bilmediğiniz bir toplist veya link değişimi esnasında uzantı adreslerini kontrol edin hem virus oluşturmakta hemde extra bot web sitenin hızını düşürmekte önlem dikkatli yapıldığında (%90 Bulaşmadı)
Evet arkadaşlar daha daha bilmediğiniz tarzlarda virus bulaşma riskleri vardır onun için eğer bir web tasarımcısı iseniz veya web sitelere karşı hobiniz var ilgilenmek istiyorsanız bu önlemleri dikkate alarak çalışmanızı gerçekleştirebilirsiniz.