muhtemelen bu projeyi gerçekleştireceğim. yalnız domain işinden anlamadığım için tavsiyeye ihtiyacım var.
şirket kurabilirim.
site yaptırabilirim.
1- sanal pos hakkında bilgi sahibi değilim.
2- sitenin güvenliği hakkında bilgi sahibi değilim. SSL diye bir olay varmış.
bir kereye mahsus yapılan masrafları karşılayabilirim. bana aylık ne kadara mal olur onu bilmem lazım.
sistemi şu şekilde işletmeyi düşünüyorum.
listeleme ücreti olarak domain başına 1 lira ayakbastı parası, yüzde 2'de satılması düşünülen fiyata göre listeleme ücreti alırım. satıcı ile alıcıdan komisyon alırım. satıcıdan yüzde 4, alıcıdan yüzde 2... mobil ödemeyi aktif hale getiririm, bunu da böyle hallederim. eğer uzantısı org, info, biz, us, ws gibi tercih edilmeyen domainlerse bunlardan daha fazla komisyon alırım.
domainleri sağlık, hukuk, eğitim, ticaret, sektörel, projelik vs gibi 20-30 kategoriye ayırırım. birisi oyun domaini arıyorsa ne var ne yok görsün. şehirlere göre ayrıca listeleme yaparım. herkesin domainini bu gruplarda alfabetik sıraya göre toplarım. her domaine bir sayfa açarım, o sayfada domainin kayıt ve bitiş tarihlerini, istatistiklerini, bilgilerini yazarım. ziyaretçi yorumlarına açarım. domain sahibinin adını da yazarım. domaincinin ismine tıklayan kişilerin, domaincinin diğer domainlerini bir arada göreceği sayfaya gitmesini sağlarım. o sayfa için de ekstra ücret isterim. alıcı ile satıcıyı hiçbir surette buluşturmam.
yanlışlarım ve eksiklerim hakkında yorumlar gelirse iyi olur.