Son zamanlarda rahatsızlık duyduğum bir konu bu, hiçbirimiz 1K mesajdan başlamıyor R10'a. Radmin'den tut, şu an en son üye olan arkadaşa kadar herkes burada bir çok şey öğreniyor, tecrübe kazanıyor, ve bu tecrübelerini kendi projelerinde uyguluyor ya da bilmeyenlere gösteriyor.
Peki, yeni üye olmuş kişilerin sordukları sorular, size basit geliyorsa,
tabiri caizse, "amann bunu dedem bile bilir" diyebileceğimiz bir soru bile olsa,
bu kişilere -rep verenler, kişinin hevesini kıracak mesajlar yazanlar kendi egolarını mı tatmin ediyorlar?
Kimse annesinin karnında webmaster doğmuyor, eğer öyle olsaydı R10 Yönetimi bu kategoriyi açmazdı,
"
Sormak istedikleri her konuda herşey" ifadesi boşuna yazılmamış oraya,
Yeni webmaster adaylarına, onları cesaretlendirici, teşvik edici mesajlar yazmalıyız, onları soğutmakla elimize birşey geçmez,
tam tersine
Türk Webmaster kavramını dünya çapında gerilere götürür.
Gözüme çarpan oldukça çok konu var fakat
buraya koyup kişileri rencide etmek istemiyorum
Ayrıca bir diğer konu ise,
Farkettiyseniz, yardım isteyen arkadaşların açtığı konularda cevap verilme sayısına bakın,
bir de, bedava bişeyler dağıtan (konu içinde değil p.m ile) konulara verilen cevaplar sayfalanıyor...
Benim aklıma 2 ihtimal geliyor, ya R10'da bu kişilerin sorunlarına cevap verebilecek donanıma, tecrübeye, bilgiye sahip kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor,
ya da, R10 üyelerinin çoğunluğu sadece tüketim için giriyorlar,
Yazımı okuyan herkese teşekkür ediyorum...