Belki dolandırıcılık

Bir çok müşteri posttransacition pazarlama yönteminin dolandırıcılık olduğunu düşünüyor. Ankete katılan mağdurlardan birisi 1-800 Flowers üzerinden yaptığı alışveriş sırasında aylık 12 dolar karşılığında sağlıkla ilgili LiveWell programında üye olduğundan bahsederken 15 dolar indirim kazanın ibaresine tıkladığını belirtiyor. Bunun dolandırıcılık olduğunu belirten katılımcı "Şipariş onayınız alındı. Siparişiniz en kısa sürede teslimat için hazırlanacak. 15 dolar indirim kazanmak için tıklayınız." ibaresi kesinlikle doğru değil. Bu şu demek bir çoğumuz sitesinde reklamlar ile geçiniyor,peki ya reklamlar?R10'da bir arkadaşımızın sitesinde rastladım. Reklamda yazan şu ibare doğrumu"100 köntur kazandınız tıklayın" bu dolandırıcılıkmıdır? yoksa nerden gelirse gelsin tıklayan tıklasın ben kazanayım da tıklayan beni alakadar etmez. Nasıl etmez adam senin sitenden tıklıyor. R10'da site sahibi bir çok arkadaşımız bu reklamlar ile kat kat para almakta dolandırılan site zihyaretçisinin parasımı o?
Neye teşfik ediyoruz sitemize gelen kullanıcıları?

Uğur Turgut
Mail: ugRsyze[at]hotmail.com