program indirme sitesi açma planı içerisinde olduğum için bu konuya rastladım.

inndir.com ilklerden birisi olduğu için zamanında çok populerdi. Herkes taktir ederki yenilik çok önemlidir, bir sitede önemli olan içeriğin kalitesi ve sitenin kullanılabilirliği olsada bir kişi yıllardır aynı tasarımı görmekten sıkılır. özellikle inndir.com un şuanda kullandığı sadelikten çok basit gözüken bir tasarım. inndir.com sadece kendisine yazık ediyor ve rakiplerini güçlendiriyor. bunu sadece istatistiklere bakarakta anlamak mümkün.

2006 yılında türkiyede adsl in yeni yaygınlaştığı yani internet kullanımının günümüze oranla çok az olduğu bir dönemde inndir.com un 500K hiti olduğu zamanı görmüştüm. dile kolay sene 2006da 500K. Eğerki inndir.com yöneticileri sitelerini geliştirseydiler, yurtdışı yatırımı yapsaydılar belkide şu an Türkiyede sayılı interneti ellerinde tutan kişilerden birileri olurdu. inndir.com u kullanarak bir çok alana yönlenebilirlerdi.

sene oldu 2010 şu an ki durum ne peki? inndir.com sadece güç kaybediyor. hiti gün ve gün düşüyor. şu an ortalama 75k civarında ve eğim sürekli aşağıya dogru. ve şuna inanıyorum ki inndir.com un aylık geliri 2000$ üzerinde değildir. 2k$ bile çok iyimser o tasarım ve yerleşim için.

inndir.com dan sora popüler olan site tamindir.com oldu. başlarda tamamen spam ile ziyaretçi çekti, şans eseri google banlamadı, tamindir spamlarını sildi ve normal ziyaretçiye döndü. bu arada adsense premium aldı, yeni yatırımlar yaptı. oyun ve haber sitesi açtı. ve yaklaşık 1 yıldır 150k dolayında hiti var. oyunkolu.com ise 10klardan 50-60k hiti gördü.

peki ya gezginler.net? inndir.com ile bağlantısı var mıdır yok mudur bilmem. fakat hiti sürekli artmakta. 2009 da 170-180k olan hiti an itibarıyla 250k üzerine çıktı. güzel bir strateji ile sürekli büyümekte. durum bundan ibarettir.

sonuç olarak açık olarak görülüyor ki inndir.com şu an ziyaretçisi olmasına ragmen eskisine nazaran neredeyse tükenmiş durumda. tamindir spam ile yolunu buldu. gezginler ise bi şekilde sürekli büyümekte.