tam da benim bugünlerde yaşadığım konu, bende kendi yaptıklarımı anlatayım hocam.
bende günlük 900-1000 gösterime 0 tık alanlardandım ama biliyordum ki sitem bakımsız. Ama şunu da biliyordum içeriği var. Aynı ziyaretçi sayısı ile sitemin içeriğinde pek bir değişlik yapmadan, 1 hafta önce yaptığım bir takım düzenlemeleri yazayım.

1. Profesiyonel tema satın aldım. Çok fonksiyonlu, her ihityacıma cevap verebilecek bir tema, adı üstünde profesiyonel...

2. Adsense reklam sayısını arttırdım; 3 normal, 3 bağlantı adsense reklamı aldım.
2.1 Bir sayfada bu kadar reklam sayısı çok görünebilir. Fakat dikkat edilmesi 1024*768 ekran çözünürlüğüne göre hesap edin ilk açılışda görünen reklam sayısına daha sonra tekerleği aşağı yuvarlayarak çıkan reklamlara yani 6 reklamın hepsi aynı anda kullanıcının gözüne gitmiyor.

3. Tabii ki reklam filtresi, ilgili reklamların çıkmasını sağladım.

4. Kanallarımı düzenledim, kanal ayarı nedir iyice okuyun. Kanalları 2-3 gün takip ettim, kanallardan gelen verilere göre bağlantı reklamı ile normal reklamlarla yer değişimi yaptım.

5. görsel içeriklerimin altına üstüne bağlantı reklamı koydum.

6. yazısal içeriklerimin en altına bağlantı reklamı koydum. Yazıların içerisinde reklam bulunmamaktadır.

7. En önemlisi dışardan gelen ziyaretçiye websitemin bir çöp sitesi değil de profesiyonel bir websitesi olduğunu hissettirdim. Yani ziyaretçiye kaydadeğer bir websitesi olduğunu hissettirdim.

Adsense hitim günlük ortalama 900 gösterime 0 tıktan, ortalama 850 gösterimden 20 tıka çıktı. Var olan ziyaretçilerimden gelen adsense performansıdır bu, adsense dışında yaptığım seo çalışmalarıyla da yeni ziyaretçiler kazanarak bu günlük tık oranının büyük ölçüde artacağını düşünüyorum.

Umarım yardımcı olmuştur.