Miliotta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yahu her sorunun cevabını verecek değillerki. Kadında bundan bilmem kaç yüz yıl önce kazayla gelmiş eski ışığın koruyucusuyla kaynaşmış vs. adaymış yani ona görev verilmiş? Alın açıkladım.

Tabii BS olayı açıklanacaktır zaten tüm dizinin %90'ı BS'nin tam olarak kim ne olduğuyla alakalı. Yukarıda yazılanlar gibi MIB ile birlikte BS'nin başladığını zannetmiyorum zaten eski mısır yazıtlarında da BS'yi duvara çizmişlerdi. Yani şöyle bir ilişki var gibi, Black Smoke ile adanın koruyucusu hep bir ilişki içerisinde. Her ikiside hep vardı adanın başlangıcından beri.

Şu an tek merak ettiğim soru paralel evren tam olarak ne? Bence yüksek ihtimalle sonunda öyle bir şeyler yapacaklarki tek yeni koruyucu ada da kalacak (ve bence bu kişi Jack, Sawyer falan değil Hurley olacaktır) ve bir şekilde sanki hiç ada olmamış gibi devam edecek. Eee tabi hiç ada olmasa ne olacağını aradaki paralel evren flash'larından biliyoruz. Tabii bu da tutarsız çünkü yeni koruyucu eğer ada yoksa ne işe yarar? Nasıl beyinlerinin bir yerlerinde hep o adanın olduğu vardı gibi sorular var. Ondan bence çok garip bir şekilde bitecek. Ben Ümitliyim.

Ayrıca cidden MIB'e yazık oldu yani sadece adadan gitmek istiyordu gitse ne olacaktı ki zaten o sırada BS olmamıştı ki yazık gariban...

Yukarıdaki yorumu DH'ye yazdım direkt kopyalıyorum baştaki her soruya yanıt vs. cümlesi ordaki arkadaşlar içindi
6 senedir soru sorduran bir diziden cevaplar beklemek yanlış olur elbet. konsept bu. Yönetmenler şunu dedi : Finalde bile sorular gelecek.

Hem zaten sanıyor musunuz lost öyle kolay kolay bitecek ? Bitmez bitemez.
Promosyonlar - promolar - videolar - hatta ve hatta film bile çekilebilir

Paralel evrene gelince paralel evren değil zaten. Herkesin ağzında bir paralel. Paralel evrenin özelliği şudur : 2 tarafta aynı zamanda olmalıdır. Fakat birisi 2004'te diğeri 2009da yani paralel evren değil.

Peki ne mi ? İşte size kendi ürettiğim manyakça bir spoiler ;
Gelecek bölümün adı : What they died for ? ( Ne için öldüler )
Adada 2 taraf var : İyi ve Kötü
Adadaki o ışıklı kaynak ölüm - yaşam - yeniden doğuş gibi özellikleri var.
Şimdi adadakiler iyi veya kötüyü seçecekler. Jacob yada BS (Hangisi kötü belli değil)
Seçimlerine göre bir yeniden doğuş yaşayacaklar.
Bu doğuşta hayatları bambaşka olacak seçimlerine göre.
Kimisi daha iyi kimisi daha kötü. Bkz : Hurley - Şanssızdı fakat şuan en şanslı insan.
Yani olay paralel evren değil. Seçimlerine göre öldüler ve öldükten sonraki hakettikleri yaşam.

delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
14.bölümü arkadaşla tam 3 saat tartıştık bir o kadar soruyla konuyu kapadık bu bölüm hiç de tatmin edici bir bölüm değilde ama şu cevapları görebilirsiniz BS zaten herkesin şekline giriyor, jacob kardeşinin öldüğünü biliyor ama o sudan kardeşinin kötü yanı yani BS çıkıyor ve zaten biliyoruz ki BS herkesin şekline bürünebiliyor. Böyle olduğunu jacob bildiği için uzaktan gemiye baktıklarında BS üvey annesinin sözlerini söylemişti. Gelirler, yok ederler ve giderler diye....
"Miliotta" aslında cevap verdiğimizi sanıyoruz ama konu biraz uzasa verdiğimiz cevaplarla çelişkide kalıyoruz. Sanırım lostun en güzel özelliğide bu. Özetlereyerek bu bölüm vasattı, bir iki soruya cevap oldu sadece...
BS Jacob'un kardeşi değil. BS'yi açığa çıkaran Jacob'un kardeşi. Hatta jacob O attı oraya kardeşini.

Şimdi onunla mücadele ediliyor yani.

korcerrah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hani sonlarda kate filan gorunduya o suanki zaman degilmi yani eski bolumlerden alinti degildi yani kafam karisti o an resim biraz daha aydinlik gozukuyordu anlamadim
Hayır şuanki zaman değil.
1. sezonda jack kate ve locke su bulmak için adayı gezerken su kaynakğının hemen yanında 2 ceset bulurlar. O sahne gösterildi....