eendless adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
lys 1 mat.
lys 2 fen.
lys 3 edebiyat-coğrafya.
lys 4 sosyal.
lys yabancı dil.
Sınavların tümü farklı zamanlarda yapılacak. En az iki sınava girmeniz gerekiyor. Sayısalcıysanız fen ve mat sınavına girmelisiniz. Diğerlerine de girebilirsiniz ancak sayısal puanınıza etkisi olmaz. Ayrıca puan türleri de farklı sayısalda kendi içinde ayrılıyor. Tıpla mühendislikler aynı puan türünden öğrenci almıyor.
Kaç tane sınava girecekseniz *20 kadar para yatırmanız gerekiyor. Parayı yatırdıktan sonra ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirsiniz. Son gün cuma.
hocam yalnız şöyle bir sorunumuz var ben sayısaldan pek çakmıyorum meslek liseli mezunuyum zorunlu olarak sayısal yani. şimdi ben eşit agırlıktan girsem inşaat jeoloji çevre muhendisligi gibi bölümleri secebiliyor muyum eşit agırlık puanımla onu çözemedim. olmadı sadece lys2 fen edebiyat lys3 eşit agırlık oturumuna gircem lys1 e girsem 5-10 dk sonra sınavım biter zaten 4 işlem dışında zor yapıyorum bu matematiği