DÜN Balıkesir Atatürk Stadyumu tarihi günlerinden birini yaşadı.

Tribünler saatler önce tıklım tıklım doldu. 10 binin üzerinde seyirci, yönetim, futbolcular, teknik kadro adeta inanç yumağı olmuş tüm Balıkesir dün sınıf atladı. Şöyle bir bakıyoruz, Süper Lig takımlarının çoğunda olmayan bu atmosfer bizde var. Diğer kulüpler seyirciyi tribünlere çekmek için nerede ise üste para verecek. Kırmızı-Beyazlılarda haftalarca tribünlere fazla seyirci geldiğinden federasyona ceza ödedi.
Tabii kolay olmadı 3.ligin zorlu yollarından 2.lige ulaşmak. Neden mi? İddia gelirin yok denecek kadar az. 3.ligde futbolcu kontenjanın var. Her oyuncuyu alamıyorsun, ama 2.ligde öyle mi? Sürekli olan bir iddia gelirin var. Yönetim daha rahat bir bütçe yapacak, daha güzel stadlarda oynayacaksın. Kısaca bu şehrin takımı 3.lige yakışmıyordu. Şimdi mutluluğu yaşama zamanı.
İSMAİL OK FAKTÖRÜ
Belediye Başkanımız Sayın İsmail Ok, bu başarıda en büyük pay sahibi olan kimsedir. Biz işin iç yüzünü biliyoruz. Her türlü imkanı bu takıma sağladı, o kadar Bal-Kes sevdalısı ki, onu tanımanız lazım. Bu fedakarlığı Balıkesir halkı bilmeli. Biz basın mensuplarına sağladığınız imkanlar için ayrı bir parantez açmak lazım. Sayın Ok, 2.lig yolunu sadece vaat etmedin, mış gibi yapmadın. En basiti 17 saatlik İskenderun yolculuğunu belirtmemiz her şeyi ifade ediyor aslında. Araklı, Pazar deplasmanlarına yardımcıları Yusuf Özenç, Tuna Aktürk ve diğer meclis üyeleri hepsi çok büyük destek verdi. Bunu niye yazıyorum Bandırma'ya kendi sahamızda 0-3 yenilmişiz, Başkan Ok soyunma odasına gidiyor ve tüm oyunculara diyor ki; “Moralinizi bozmayın, siz biz ve taraftarımız bu takımı 2. lige çıkaracağız” sözü futbolculara adeta malubiyeti unutturup, mutluluğa dönüştürüyor ve başkanın bu sözleri futbolcuların ve teknik heyetin hala kulaklarında çınlıyor. Bence 2.lige çıkmadaki kırılma noktası bu olay olsa gerek. Yoksa stad dışında fırsatçılar yönetim istifa diye bağırmaya başlamıştı bile. Bu apolet Başkan Ok ve arkadaşlarına çok yakıştı.
BAŞKAN RAFET ÇETİNEL'İN LİDERLİĞİ
Gelelim Kulüp Başkanı Rafet Çetinel ve yönetimine. Onlar da çok müthiş mücadele verdiler. Başkan aslında çok övgüleri hak etti. Hak ettiği yere de tarihte bu kulübü 2. lige çıkaran Başkan olarak geçti. Yönetim de genel olarak iyiydi. Ama adeta Bal-Kes için çırpınan Metin Özpınar'ın sevdası, verdiği mücadele hiçbir zaman unutulmamalı. Her yöneticinin emeği geçti ama, bazıları biraz gevşek davrandı. Görevini iyi yapanlar takdiri hak etti ama arada kaynayanlar da vardı. Dikkat edin, isimler önemli değil, ancak herkes kendini bilir. Bizim bakış açımız şahıslar değil, sistemlerdir. Negatif düşünmek tarzımız değil, pozitif düşünce içerisinde olmak yaşam biçimimizdir. Tebriği hak edenleri canı gönülden kutluyorum.
ERGÜN ORTAKÇI FAKTÖRÜ
Teknik Direktör Ergün Ortakçı, yardımcıları Rafet Önür, Osman Türüt bence başarılı oldular ve bu takımı 2.lige taşıdılar. Önce tebrik ederim. Her insanda olduğu gibi yanlışları eksikleri olmuştur. Eleştiri de yapılmalı. Ama maalesef eleştirelim derken, rencide etmek, hakaretlere varacak davranışlar sergilemek, yorum ve eleştiriye girmez. Sadece üzüm bahane, giydirmek şahane. Senaryosunu gündeme getirme fırsatçılığıdır. Peki Ergün hocanın hataları yok muydu? Tabii ki vardı. Mesela hakemlerle çok fazla diyaloğa girmesi ona göre psikolojik bir taktikdi. Ama bazen dozajı kaçıyordu. Bu da futbolcuları geriyor ve takıma olumsuz yansıyordu. İmam cemaat misali, bu da takıma zarar verdiği zamanlar oldu. Şimdi bu takımı 2.lige çıkardı, bende şimdi kendisini eleştiriyorum. Çünkü bu eleştirinin Balıkesirspor camiasına ve Ergün Ortakçı'ya zararı olmaz. Hatta kendisi çok olgun bir insandır. Bu küçük hatalarından ders çıkarmasını bilir. Peki takım içindeki bazı futbolcular tarafından nasıl yıpratılmak istendiğini, yönetimdeki bazı kimseler tarafından selamsız, merhabasız bırakıldığı bilinmeyen ama bilinen gerçeklerdi. Şimdi ortada bir gerçek varsa o da başarıdır. Gün mutluluk günüdür. Ama biz Balıkesirliler içimizden çıkanları biraz fazla hırpalıyoruz. Takım başarılı sonuçlar alıyor. Klasmandan çıktık, yükselme grubuna, orada da lider gidiyoruz hala bunlar yine geçtiğimiz yıllardaki gibi çıkamaz diyorlar. Size sesleniyorum: Karadenizli vatandaşımızın dediği gibi Beyler, 2. lige çıktık haberiniz olsun. Karadenizli vatandaşımızın dediği gibi şimdi ne oldi.
Ama siz maçlara gelmediniz. Sizi hazırcılar sizi. Neyse önümüzdeki sezon aramıza sizleri de bekleriz.
ÖRNEK BAYAN TARAFTAR BAHAR KAPAN
Ama iyileri de belirtelim. Bizim köşemiz Farklı Yorum. Farkımız da burada. Siz yapamadınız ama 22 yaşındaki bayan seyircimiz Bahar Kapan yaz kış demeden Bal-Kes'in tüm iç saha maçlarına, hatta bazen deplasman maçlarına giderek bu başarıda en büyük pay sahiplerinden biriydi. Hem de futbolu çekirdek yiyerek izlemiyor, sanki olayları teknik adam gözüyle yorumluyor. Tebrikler Bahar. Bu 2. lig yolunda senin o maçlardaki soğuk havalardaki üşümelerin dün bizim ve senin mutluluktan içini ısıttı. Senin gibi taraftar her takıma lazım. Seneye hazır ol. Bal-Kes'e 2. ligde de lazımsın. Kahve köşelerinde Bal-Kes dedikodusu yapanlar. Maça gelmeden ahkam kesenler, şimdi Bahar'dan utandınız mı? Bahar'lar çoğalmalı ama yönetimi de bayanları tribüne çekmede gösterdikleri ayrı katkısından dolayı kutluyorum.
Futbolcular mı? Onlar dün hepsi 11 değil, 18 değil kadroya giremeyen dahil tebriği 10 üzerinden 10 alarak hak ettiler. Emre İşçilerle, Umut Baysal'ın amigoluğu şahaneydi. Haftasonu herkesi maça davet etmiştik. Şehirliler uydu. Köylüler ineklerini Yaylabayır'da dama kapatıp, İbrahim Eren, Cevdet Bayık kapalı tribündeki yerini aldı. Oğlum Tezcan Sağlam'da İstanbul'dan özel olarak bu önemli maça geldi. İşte bizi ayakta tutan bu sevda. Tebrikler çocuklar. Bizlere bu duyguları yaşattınız. 10 binin üzerinde seyirci Bal-Kes'i destekledi. Kayseri bölgesinden orta hakem Ömer Faruk Ocak bu önemli maçı mükemmel yönetti.
ÖMER AYDIN MÜDÜR'ÜN UĞURU
Daha önce 1997-2003 yılları arasında Buca Emniyet Müdürü iken onun döneminde Bucaspor 3.ligden 2.lige çıkıyor yine 2007-2008 futbol sezonunda Tokat Emniyet Müdürü iken Tokatspor 3.ligden 2.lige çıkıyor ve 1 yıl sonra 2.lig yükselme grubunda oynuyor. Ardından 2009-2010 da da Türkiye Kupası'nda en üst seviyelere çıkıyor. Ve ayağının tozuyla Balıkesir Emniyet Müdürü oluyor onun uğuru devam ediyor. Balıkesirspor'da dün 2.lige yükseliyor. Bu ayrıntıyı da gözden kaçırmamamız gerekir.
Bakın futbolcuları maçı kim gol kaçırdı, kim şöyle oynadı demiyorum. Hepsi 10 numaraydı. Ama son maçta bizleri defanstan çıkarak attığı gollere alıştıran Murat Gülbaba'nın alışık olduğumuz kafa golü kapıyı araladı. Yine defanstaki Uğur Arslan'ın şık kafa golü adeta havalara uçurdu. Ali Öztürk önce 2 gol kaçırdı ama 90+2'de öyle müthiş gol attı ki belki o gol kendisini 3.lig yükselme grubunun 19 golle gol kralı yaptı.
Keçiören Sportif A.Ş. Spor da dün iyi bir takım olduğunu gösterdi. Maddi yokluklar içerisinde takımı oluşturan Halit Başkan'ı ve takımı buralara taşıyan 2. Amatör Küme'den buraya getiren Tahir Çopur hocayı ve yardımcılarını Türk futbolu adına kutluyorum.
Emeği geçenler tebrikler hepinize. Onlar kendini biliyor.