geçenlerde protekgrup diye bir firma kuran arkadaşlarım (protekdekor ve protonservis) .com domainini almam için bana telefon açtılar. nette de gördüğünüz üzere protekgrup.com dolu uzun bir süredir de dolu, düşmeye de niyeti yok

bende hosting firmamdan bilgi aldım (malum nic.tr den bilgi almak o kadar kolay olmuyor :P) neyse, protekgrup.com.tr domainini almak istiyoruz dedim, ito tescil belgemiz var, kuruluş kaydımız vs herşey hazır amma velakin bu isimle başka bir firma var, farklı bir kulvarda. Bana verdiği cevap şu oldu "com.tr uzantılı bir domaini almak için nic.tr nin belirli çerçevedeki istemiş olduğu evrakları hazırladığınız halde bu domainin tescilinin en kısa 1 gün içerisinde alabiliriz" e dedim bu adam yarın bize sakatlık çıkartmasın "yok çıkartamaz çünkü com.tr uzantısını almak için istenen belgeler kanuni çerçevede doğru ise hiçbirşey yapamaz yani kısaca com.tr yi ilk gelen alır mantığı var." bu açıklama sanırım senin için de yeterli olur. Umarım sen haklısındır, çünkü eğer adamın sunmuş olduğu belgeler gerçek değilse nic.tr bu işlemi gerçekten ciddiyetle dikkate alacaktır. Sonuçta gönderilen evraklar ya mail yoluyla yada faxla gönderiliyor. Umarım açıklayıcı olmuştur