Çağdaş rehberlik ve psikolojik danışma kuramları bireyler arasında rekabet oluşturulmasını-kıyas yapılmasını uygun bulmazlar. Günümüzde birçok insanın sorunu bu. İnsanlar bilinçsiz olduğu için, bu tür kıyaslamaları sık yapıyorlar. Bence aldırma, kendine dert etme.
Bu durumların bilincindesin ki böyle bir konu açıyorsun ve yorum istiyorsun. Çevrenin sana verdiği zararı farketmiş durumdasın. Bu güne kadar onların etkisiyle birşeyleri başaramamış olabilirsin. Bu saatten sonra yoluna tek başına devam etmen daha doğru olur. Anne ve babanın iyi niyetini bildiğin için bence onlarla oturup konuşabilirsin bu sorunları. Birlikte çözüm bulabilirsiniz. Örgün bir eğitim kurumunda olsaydın, okul rehberlik servisiyle görüşmeni önerirdim ama öyle bir durum da yok. Gerçi rehberlik servislerindeki kişilerin kalitesi de tartışmaya açık.
Neyse... Dediğim gibi kendi kararları alabileceğin olgunluktasın bence. Herhangi bir meslek edinip, çevrendekileri susturma şansın da var. Biraz sabır ve çalışmayla olmayacak iş değil. Burada yüzeysel yorum yapıyoruz ama bu durumların dayandığı geçmişte yaşanmış deneyimlerin de olabilir. Bu yüzden bir uzmanla görüşmen senin yararına olabilir(ilaç yardımıyla yapılan klinik destekten bahsetmiyorum. psikolojik danışman ile sorunlarını müzakere edebilirsin). Eğer desteğe ihtiyaç duymuyorsan da dediğim gibi yolunu kendin çizer, işine bakarsın...
Teşekkür ederim, çok teşekkür ederim.
Diğer arkadaşlarımdanda yardım istiyorum bana destek olacak yokmu?