merhaba arkadaşlar buraya uygun mu bilemedim ama burası daha yakın geldi buraya açayım dedim.

bu ns, dns terimlerini bir türlü tam anlamayadım ama anlar gibi yaparak bugüne kadar geldim . şimdi aklıma takılan bir şey var. yabancı bir host firmasında 5 farklı c-class a sahip ip adresi içeren bir reseller paketi aldım. bu sayede elimdeki domainleri birbirinden bağımsız göstermeyi amaçlıyordum ama ns leri hiç akıl edememiştim. şimdi firma bana 2 adet ns verdi. bu ns ler bana özel nsler muhtemelen. bunları domainlerime yazmam gerekiyor tabi ki yönlenmeleri için.

yalnız şöyle bir durum var benim elimde 250 domain var ve bunları 50 50 ayırmak istiyorum. şimdi bunlara aynı registardan name serverları yazarsam ns in bizi yönlendirdiği ip adresleri bu 5 farklı c-class ta olsa google un gözünde bunlar aynı yerde kayıtlı olacak . sonuçta ns e bi reverse-ip çekse 50 domain kabak gibi çıkar. bunu engellemek istiyorum.

toparlayacak olursam, elimde 250 domain ve 5 hosting var. bu 5 hostun ip adresleri ayrı. ama bu 5 host aynı firmadan ve firmanın bana verdiği tek bir seri ns ler var. ben bu 5 hosting i birbirinden bağımsız nasıl ele alabilirim. yani ben bu 250 domainin her bir 50 sine nasıl farklı nameserverlar girebilirim. bunun registar tarafında değil server tarafında yapılması gerek sanırım. domainlere ns olarak direkt hostun ip si ni versem çalışır mı ? yoksa ns server ı ayrı bir şey mi ?

kafam allak bullak oldu. yardımcı olursanız sevinirim