Mavili nickli arkadaşım iyi güzel demişsin. Katılıyorum ama şöyle düşünmek gerek. Şimdi insanları küçük görmem hiçbir zaman ancak bir ilkokul mezunu düşün. Birde beni. Ben 4 yıl elektronik mühendisliği okudum. 2 yıl yurtdışında master yaptım. 5 yıl doktora yaptım.
Şimdu ilkokul mezunu ile beni aynı kefeye koyabilirmisin acaba ? Okuyan adam tabiki kendisine okuyor. Ozaman herkes ilkokul mezunu dolaşsın okumasın kimse 20 ay askerlik yapalım. Ülkeyi cehalet alsın götürsün.
Öncelikle mantıklı düşün. Evet güzel söz söylemişsin. ""
Okuyan adamlar işsiz kalırken, ufakken tornacıya girmiş çalışmış adam bu okumuş kişilere ustalık yapıyor.""
Bu heryerde aynımıdır sence

Mühendis adama işi öğretsin o dediğin kişi. Mühendis adam gelir işi bilmesede oturur. Nedeni ise rütbe meselesi. Tamam usta ondan çok iyi bilir işi ama diploması olan herzaman en iyi parayı alır. İşletmede mühendisinmi imza yetkisi var ustanın mı ?
Çok yanlış düşünüyorsunuz. Hiçkimseyi kıyaslama yapmayın. Heleki okumuş insan ile okumamış insanı bir tutamazsınız. İnsaniyet açısından hiçbir fark olmasada kültürel açıcan %80 fark olur. İnsanın kendini yetiştirmesi ile alakalı olan birşey. Ne mühendisler var odun resmen adam ne ustalar var mühendise taş çıkartıyor.
Ama gel gelelim bir eleman alınacağı zamanda ilk önce üniversite diplomasına bakılıyor.