Google diyorki:
Alıntı
Sitenize daha fazla ziyaretçi çekmek ve dolayısıyla sitenize bağlantı vermelerini sağlamak için web sitenizi duyurmanız gerekir; bu da, elbette kullanıcıların ziyaret etmek ve bağlantı vermek isteyeceği bir web sitesi oluşturduktan sonra mümkün olur. Web'de sitenize yönlendiren ne kadar çok bağlantı olursa, Googlebot'un sitenizi ziyaret etme olasılığı da o kadar yükselir. Google, sitenizi daha sık ziyaret etmeye başladığında Web Yöneticisi Araçları'nda daha ayrıntılı veriler gösterilmeye başladığını ve bu verilerin daha sık güncellendiğini görürsünüz.
Bu demek oluyorki sitenize giden kaliteli backlinkler google botun dikkatini çekiyor. Bundan herkez alexada iyi sitelere linklerini ekletmeye çalışıyorlar. Google bot baglantiları gördüğü an web yöneticisindeki verileride güncellediğini bildiriyor.Senin yapacağın alexa sıralaması iyi olan bir site bulup baglantiyi doğal yolla alınmış(Tanıtım Yazisi v.b.) bir backlink gibi gösterip siteni kurtarmak olucak.Ben senin yerinde olsam böle yapardım.
Hoşcakal...