Okumayan adamın kendi suçu mu okumamış olmak ? Belki maddi imkansızlıklardan okumadı, belki köylüydü tarım işlerinde ailesine yardım etmesi gerekiyordu?
İlkokul mezununun, liseyi okumamış adamın vatandaşlık açısından okumuş mimar olmuş adamla ne farkı var ?
Bir de "herkesin hakettiği değer" gibi bir cümle kurmuşsunuz. Çok yanlış!
Benim babam ilkokul mezunu, ama Kıbrıs gazisi. Hangi üniversite mezunu bu ülkeye babamdan daha faydalı olmuştur ? (istisnalar hariç).
Keza, ben ortaokul mezunuyum ve Bingöl'de 2002 yılında onlarca çatışma gördüm, teröriste mermi sıktım. Askerlikte benim son zamanlarımda düştü, 16.5 ay askerlik yaptım. 20 ay da yapardım, farketmezdi. 4 yıllık okul bitirip, harward'de master yapsam yine de zoruma gitmezdi.
İyi madem, üniversiteye giden kişilerin yerine de ilkokul, ortaokul mezunları askerlik yapsın, tam olsun.
Fazla okuyan adam, daha az askerlik yapmalı diye bir kural yok. Okuyan adam bana okumuyor ki, kendisine okuyor. Kaldı ki, askerde asteğmen olarak görev yapan adamlar keşke askerde kalabilsekte böyle çıtır maaş almaya devam etsek diyorlardı.
Okuyan arkadaşlar kusura bakmasınlar da, bu devirde okumuş olmak pek birşey değiştirmiyor. Okuyan adamlar işsiz kalırken, ufakken tornacıya girmiş çalışmış adam bu okumuş kişilere ustalık yapıyor.
Tabi ki de öyle bir kural var. Bende asteğmen olsam bende kalırdım, abim denizci öğretmen asteğmen'di 2 milyar milyar maaş alıyordu. Konu bu değil bir kere. İmkanı olmayıp okumayan diye birşey istisnadır. Eğer bir insanın içinde okumak varsa her türlü okur ben çok gördüm merak etme.
2-3 mesaj üstte bir arkadaşta yazmış zaten diyeceklerimi.