Web 3.0 ın geleceği yıllardır söyleniyor. wonderwhell, semantic web vs bunlar uzun zamandır konuşuluyor. Aslına bakarsak oturup öncelikle bunları anlatmak lazım. Yapı itibari ile bu kişiye odaklı site niteliğini geliştirecek olanlar bizleriz. Arkadaşa bir yandan katılıyorum. Google bana görede web 3.0 denilen olaya yavaş yavaş geçme niteliğinde. Zira sitelerin yerinin artık garanti olmaması buna bir işaret. Yıllanmış ve içerik giriş şekli değişmemiş siteler bana göre daha bi önem kazanacak. Ama ben Google 'ın henüz tam olarak bu alt yapıyı oluşturduğuna inanmıyorum. Misal bir kaç mesaj öncekinde arkadaşın belirttiği; Artık haber siteleri Facebook arkadaşlarının durumlarına göre haber gösterecek niteliği; Google'ın bunu anlaması zor. Çünkü kod betikleri ile oluşmuş sanal bir beyindir. Bu kadar ince nüansları toplayıp ona göre derecelendirme yapması bana göre şimdilik çok zor görünüyor. Tabi şu ana kadar Semantic Web adına bir çok fikir çıktı ortaya. Herkes farklı bir noktadan giriş yapıyor. Herkes farklı şekiller ile kişiye özel sayfa oluşturuyor. Bunlar geleceğe yönelik atılan adımlar olarak kalıyor. Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki ; artık çöp site değil her yönü ile dopdolu ve kaliteli siteler ön sıralarda kalacak.

Yani işin kısası, Google kendini yavaş yavaş yeniliyor. (: