marmaray.net eskiden bendeydi. Bahsettiğin gibi 50 liraya satmıştım sıcak paraya ihtiyacım olduğunda.
Yanlız böyle siz ne verirseniz verin tarzı bir satış olamaz bence. Atıyorum marmaray.net'i sen 100 liraya vermeye düşünüyorsun, adam gelip 1000 dediğinde sesini çıkarmadığında bu etik mi olacak ? Veya senin 1000 istediğin domain'e adam gelip 15 lira verince zaman kaybı olmayacak mı ?
- Yani zaman kaybı derken, ben yurtdışı sitelerde de bu şekilde yazıyorum, hiç zaman kaybından bahsetmiyorlar. Giriyorlar post'a, tekliflerini yazıyorlar, yazmaları 10-15 saniye sürüyor, eğer uyuyorsa dönüş yapıyorum, çok büyük bir aksiyon yok yani. Ben 100 bekliyorsam ve adam 1000 veriyorsa, bu domain onun için ekstra önemliyse ve ben düşündüğümden fazla kazandıysam burda etik olmayan bir durum yok. Benim bir arkadaşım 2 gün önce bizim burada (ben de dahil) hayatta vermeyeceğimiz bir rakamı (3500$) bir domain'e vermeye karar verdi. Parayı ayarladı fakat domain son anda başkasına satılmış.Ben en fazla 200$ veririm mesela o domain'e. istanbul.com sizde olsa kafanızda 50.00 TL olsa biri gelip 1 trilyon verse, etik olmaz diye vermez misiniz
En azından taban fiyatlarını, fiyat aralıklarını belirle.
Zorluk çıkartmamazlık açısından belirlememezlik etmiyorum. Yavaştan yazdım domainleri, pm olarak geliyor teklifler, arkadaşlar tekliflerini sunup bırakıyorlar. Olay bu. Teşekkürler, iyi çalışmalar