her domain transferinde olmayacak. satın alacak şahıs, satanın istatistiklerine bakarak güvenip güvenmeyeceğini kendisi belirleyebilir. güvenmezse bizim firmamız kanalıyla alır. Allah'a şükür bu piyasada dürüst çalışan çok insan var. örneğin, afmesu'dan domain alacak bir üye varsa ben gidip de aracı olmam. onu bilen bilir. veya winstonblue gibi başka sağlam üyeler... satıcıya güvenmiyorsa veya hakkında bilgi yoksa gerekirse önce biz alırız, gerekirse kefil oluruz.
İşte olayın boyutlarından birisi de bu.. AfMeSu'nun kendi domainlerini listelediği basit de olsa bir sitesi var.. zaten ondan domain almak isteyen onunla iletişim kuruyor. Ya da benim sizin düşünceniz paralelinde oluşturmayı düşündüğüm
www.domainajans.com var.. Üyeler domainlerini ekleyebiliyorlar. Teklif vs. gelirse kendi maillerine geliyor. alacak kişi iletişime geçerse alıcı-satıcı arasında hangi yol tercih edilir buna pek karışmayı düşünmedim.. Maliyetini hesap ettiğimde başlangıç harcaması rahatlıkla 10bin TL'yi buluyor. Alınacak komisyon vs ile bu masrafı ne kadar zamanda çıkartacağım meçhul.. Ki ayrıca son kullanıcıya ulaşma, projelendirme konusunda sıkıntı olmayan insanların daha sık uğrayacağı bir sistem kurmak ve yönetmek başlı başına bir iş. Olayı sadece alım-satım olarak düşünmemek de gerekiyor. Belki yabancı alternatiflere göre daha az gelir sağlayan ama sağlam bir parking sistemi de bu projenin içinde yer almalı.. Ayrıca sadece 2.el değilde yeni kayıt imkanı, backorder sistemi, hatta link alım-satımı, seo vb. unsurlarda belli kriterler dahilinde bu sistemin içerisinde yer alırsa daha da etkili olabilir. Düşününce çok kaliteli bir sistemi kafamızda canlandırmak mümkün fakat iş uygulama ve sonuçlarını kestirmeye geldiğinde sıkıntılar başlıyor.