Risk yoktur.. Ama şu şekilde olursa... Domain satıldığı zaman sizin hesabınıza transfer edilir, Alan kişi de parayı size gönderir.. Siz exchange yaparsınız. Bu işlemler için sözleşmeler hazırlanmalı, Komisyon oranları belirlenmeli, ayrıca bu aracılığı yapan kişinin güvenilirliği ispatlanmış olmalı.

Benim prensibim, ürün/domain/hizmet satın alıyorsam, önce bunu alırım. Sorunsuz olarak bana ulaştıysa ödemeyi yaparım. Veya önce ödemeyi alır, ürün/domain/hizmeti yeni sahibine iletirim. Bu nedenden dolayı müşteri kaybettim mi evet.. Ama kişisel bazda kimse ile sıkıntı yaşamamak adına bu ilkeye dikkat ediyorum. Firma bazında işler yürütülecekse, kontrol tamamen firmanın elinde olmalı ve bu güven duygusunu müşterilerine aşılamalı.. Hedef kitle forumlardaki domain satıcıları ve alıcıları ise iş külfetinden öteye gitmeyecektir. Ama derseniz ki benim hedef kitlem en azından alıcı bazında farklı kesimler ve o kesimlere ulaşabilirim diyorsanız gayet başarılı olabilir.

Yutdışındaki firmaların işleyişine baktığımızda kontrol tamamen kendilerinde.. siz domainini veriyorsunuz satıldığı zaman, onlarda parayı karşıdan alıp size gönderiyorlar. Böyle bir ticaretin risk oranı çok çok çok azdır. Ama yapabilmek de meseledir.