Hayır sakın öyle anlama.
En gereklisi meslektir.
Çün adam geliyor 4 yıl geçirip mezun oluyor , üniversite kazanamıyor. vasıfsız eleman oluyor.
Ama mesleğe gidiyor bir meslek öğreniyor elinde para kazanabileceği bir mesleği oluyor.
Bende şimdiki kafa olsa puanıma göre kazanmış olduğum anadolu meslek pc bölümü olan ona giderdim.
sakın yanlış anlama.
yok est. Merhaba
bence çok yanlış düşünüyorsun bence tam tersi bak ben meslek bilgisayar programlama web tasarım mezunuyum ama şu anda boşum .Bence hikaye meslek lisesinden çıkan iş buluyor diyen yalan söylüyor.Ama liseden çıkan birisi temeli var hiç değilse birşeyler biliyor ama meslekte boş abicim hirç birşey görmemiş(ders olarak) kendimden örmek vereyim sana Bilgisayar hocamız ekran kartını takmayı bile bilmiyordu yani o kadar .Ama liseye giden bir öğrencini hayali şu ünv. kazanıyım gerisi gelir.Ama meslek liseli için hayat boş okul bitsede şu okuldan kurtulsam askere gitsem evlensem vsvs .Yani meslekliler göründüğü gibi değil resmen içler acısı .Yine kendimden örmek vereyim bak ben bu sene ygs'ye girdim 250 civarında bir puan aldım bana göre süper ama bir liseli 400 yakın puan alıyor diyorkı neden bu kadar az puan aldım ama meslek liseli için ise o bulunmaz bir nimet gibi 250 ben bu sene tekrar gircem neden gircem çünkü bizim hiç temel yok diyorlarya hani bu sınav meslek liselilere yaradı valla yaramadı heskes ünv olacak diyorlar oda yalan abicim ben 250 puanla hangi ünv. giriyim 4 yıllıga biz matematik , biyoloji fizik kimya hiçbirini görmemişiz bizden ünv olmamızı istiyorlar nasıl olalım kardeşim ben hiç bişey gormemişim ben sınavda 18 tane mat sorusu yapmışım 9 dogru 9 yanlış valla bana göre süper geliyor e nede olsa meslek liseli birde şu var itibar hangi okul mezunu meslek haa şu diyorlar ama bir lise diyince umarım ünv. kazanırsın diyorlar. Ammada uzun oldu ha not sadece öylesine yazdım