Atalarımız birde şöyle bir söz söylemiş eklemek isterim düşmez kalkmaz bir Allah'tır
İcra malları yerine defolu ürünler var fabrikada defolu kısmına ayrılan ürünler yada yenibosna tarafında 2. el satışı yapılan yerler var araştırın gayet uygun fiyatlara beyaz eşya koltuk takımı v.s bulmanız mümkün.
İcra malları sakat olur zira indirme bindirme muhafazada dikkat etmezler bunuda unutmamak lazım birde şöyle bir laf var ucuz ürün alıcak kadar zengin değilim ölçün tartın işte.
Eski bir icra memuru olarak söylüyorum:
icralık mallar gayrimenkul ya da araç dışında ( ki araçlar da şu aralar pek satılmıyor) yediemin depolarında kalıyor. Herhangi bir şekilde satılmıyor.
Eşyalar her halükarda haczedilir zira cezai bir yaptırım yapılamıyor borçluya.
Borçlulara bakıyosun: 1 borcu yok , uçan kuşa borç takmış. Ödememeye çabalıyor.
Ha yok mu gerçekten ödeyemeyen..
O zaman da onun icralık mallarını almak onun borcundan düşeceği için ona iyilik yapmaktır.
Senin düşüncende insanlar İHALELERE KATILMADIKLARI İÇİN İHALELER ÇOK DÜŞÜK FİYATLARA GİDİYOR.
Sizin düşünceniz borçlulara iyilik değil kötülük yapıyor.
Gidin yediemin depolarına, eşyalarla dolu, tıka basa.. Bir 70 ekran tv 250 tlden sayılıyor. %60 dan satılıyor, ilk satışta alan olmuyor, %40 fiyatından gidiyor. kdvsi masrafı cartı curtu hariç.
İcradan mal alın. Alın verin ekonomiye can verin. Vicdani boyutu sizin bileceğiniz iş ama şunu unutmayın, Defolu ürün satan firmalar ve ikinci el firmaları yediemin depolarının ÖZ dükkanlarıdır. Yedieminler o kadar eşyayı ne yapıyor sanıyosunuz?
Bir ekleme yapmak istiyorum:
İcralık mal satın almak istiyorsan, bulunduğun ildeki icra dairelerine git ve icra ilan panosu vardır, ya da belediyenin ilan panosunda , ya da yerel /ulusal gazetelerde ( gayrimenkul, menkul ) icra ilanları bulunur.
Cebine paranı alır, ihaleye girer, en çok parayı sen verirsen ihale sana kalır.
İyi çalışmalar.