@ecndn
Öncelikle ilgi gösterip yorumladığınız için teşekkür ederim.
1- Tabii ki öncelikli olarak 1-2 siteyle başlamak istiyorum. Açıkçası hedefim belirttiğim gibi para kazanmak, köşeyi dönmek değil bu noktada; biraz farklı olarak kaliteli ürünler ortaya koyabilmek ve istenilen ortamı ya da ürünü sağlayabilmek. Belirttiğiniz gibi yapmayı ben de düşünüyorum.
2- Wordpress site için herhangi bir ücret ödeniyor mu? Ve bu WP'nin eksileri neler? Joomla'yı duymuştum, açıkçası tasarım olarak hoşuma da gitmişti. Bunun hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
3- Birkaç sitede Opera'nın direk engellediğini fark ettim. Fakat denk geldiğim siteler olmuştu IE ile girince de. Gördüğüm zaman iletir ve yorumunuzu isterim.
4- Bana da .org pek şık gelmiyor nedense.
5-6 - Bu fikirleriniz için de teşekkürler.
Bunların haricinde sormak istediğim bir soru da şudur:
7- Acaba domain adresinin uzunluğu kayda değer bir dezavantaj teşkil eder mi? Uydurma bir örnek olarak;
www.madalyaninotekiyuzu.com ya da ne bileyim, bunun gibi kalıplaşmış olmasa da buna yakın uzunlukta 2 kelimelik domain, sizce önemli bir dezavantaj mıdır? Fakat daha akılca kalıcı olsa bu durum nasıl değişir?
Şimdiden teşekkürler.
dostum ben teşekkür ederim ,
1- tabi ki para kazanamak kazanmamak size kalmış ama masraflarınızı cıkarmak istediğiniz icin söyledim. hosting domain parasını cıkarır ekstra bi sigara parası gibi birsey cıkarırsanız hem daha cok keyif alırsınız hemde emeğiniz en azından harcamalarınızı karsılar sizde sanırım bunu istiyorsunuz.
2. wordpress icin herhangi bir ücret odenmiyor r10da da bir sürü tema mevcut ücretlilerde var tabi ama ücretli temaya gerek duymadan bir cok başarılı tema var. ürün satamazsınız ama wordpress bir blog sitedir neticesinde fakat cok iyi portal tarzı temaları var işinizi görür. joomla google aramarında verim almak istiyorsanız pek tavsiye etmem ama tasarımları güzeldir kurulumu wordpress gibi kolaydır düzeni biraz daha zordur. fakat googleda sıralama istiyorsanız en iyi yöntem kendi scriptinizi yazdırmak. özgün bir script herzamna avantajdır benim gözümde google icindede oyledir. 2. en basarı aldığım wordpresstir. oyuzden tavsiye ettim. güzel temalar bulabilir ve googleda başarılı olabilirsiniz hemde kolaydır. ama ürün satışı yapamazsınız. aklınızda bu var ise .
7- yani söyle diyeyim benim verdiğim öncelik ne konuda acıyorum site atıyorum ucuz araba satıcam ucuzarabalar.com tercihimdir ana kelimelerin gecmesi. fakat kısa jenerik domainler akılda kalıcıdır örneğin youtube.com msn.com yahoo.com gibi akıla yerlesir boyle birsey ise amacım kısa ve öz akılda kalıcı kelime kullanırım. he ben googledan hit almayı hedefliyorsam isterse enyeniucuzarabar.com olsun ucuzaraba com un webmasterindan daha cok calısıyorsam onun üstüne cıkarım bu kelimede. he ama ucuzaraba com 1 adım onde baslar benden bu da bir gercek
bunlar benim görüslerim tabi ki. görüsleri farklı olan arkadaşlarda yazarsa daha yardımcı olur. farklı görüsler iyidir
teşekkürler.