Sahsen ben bu tur davalari desteklemiyorum, acanlari da bu tur davalarin acilmasina sebep olacak suclari isleyenleride desteklemiyorum. Yuvarlak hesap dusunuyorum, yorumlarda ve hatta bir cok r10 postunda emeklerim deniyor ve insanlar kiziyor, uzuluyor, mucadele veriyor, mahkemeler, tehditler v.s v.s. peki biz Turk insani olarak ne kadar emege saygiliyiz ? Ne kadar adaletliyiz ki bu denli hincla mahkemelere kosuyoruz ? Sunu merak ediyorum : Turk bilgisayar operatorlerinin %90 oranda kullandigi Microsoft Windows Isletim sistemleri, uzerindeki antivirusler diger lisansli uygulamalar, r10 'da bir cok hostingcinin bedavalara dagittigi crackli paneller kullanilan lisanssiz uygulamalar, vvarez kabul eden hostingciler diyerek aldigi hostlar altinda binlerce kisiyle crackler - vvarez uygulamalar paylasilan kisiler, ucretli satilan tasarimlari calip satanlar, lisans parasi odemeden lisansli forumlar kullananlar (ozellikle bu buyuk emege ihanettir goz nuru ile yazilmis o kodlamalar) ve daha binlerce sey yazabilirim buraya. Mademki emege saygidan bahsediyoruz o zaman once kendimizi verelim mahkemeye ? Mademki bu kadar saygiliyiz emek harcanarak ortaya cikarilan seylere ( bide emeklerim gitti kac ay kac gece kac gunduz ugrastim sitemi yapmak icin haram olsun diyen kisilerin hazirlamaya calistigi sitelerin vvarez olanlarinida herkes iyi biliyor ) neden sadece bir post altinda bu cumleleri kuruyoruz ? Ben halen insanlarin durust olup olmadigi hakkinda bir karar aldigina emin degilim. Bi halti yiyosan baska birilerininde yemesine goz yumuyosan o zaman sen baska kulun hakkini yerken seninkilere zarar geldiginde uzulup ona suclu arayip ondan ceza cekmesini isteyemezsin. Hadi bunu ben kabul ettim diyelim, r10 kullanicilarida etti peki ya Allah ? Eger inanc varsa bilinirki O 'nun adaletine gore kul hakki ilel ebet kabul edilmeyecektir ama derki benim adaletimede sana verdigim mantigin yetmez bagislayiciyimdir. Insanlarin binlerce dolarlar milyonlarca dolar yatirimlar yaparak, gencliklerini gozlerini evlerini barklarini unutup calisarak ortaya cikardigi seyleri lisanssiz kullanirken suc islenmiyoda birisi gelip bir siteyi hacklediginde suc isleniyor ? Suc ya vardir ya yoktur. Herkesi benzeri post yazmadan once elini vicdanina koyarak dusunmesini diliyorum.
Saygilarimla,
Murat
TRsistem.Net