Merhaba,

İnternet siteleri ve bunlara ilişkin projeler üzerinde yoğunlaşmaya başladım şu aralar. Açıkçası bazı sorularım var. Yeni olduğum için saçma sorularım mutlaka olacaktır. Mazur görürseniz sevinirim.

Öğrenmek istediklerim:

1- Bir süredir proje amaçlı domain'ler satın almaktayım. Merak ettiğim şey, yavaş yavaş site kurmaya başlasam bu domain'lere, host ve domain masraflarını nasıl çıkartabilirim? Yani, site yavaş yavaş büyüyecek olsa, her hafta azar azar eklemeler yapsam, ben bu sitenin masraflarını nasıl karşılayabilirim? Derdim ilk aşamada kâr değil, bu yüzden projemin düzgün şekilde devam etmesini istiyorum.

2- Site tasarımıyla ilgili nasıl kendimi geliştirebilirim? Neler yapmam gerekli, farklı ve sade siteler için?

3- Bazı siteler görüyorum hiç reklam yok. Ama oldukça da geniş bir kitlesi ve yazı arşivi var. Bu siteler nasıl para kazanıyorlar? Reklam dışında masrafları karşılamanın bir yolu var mı?

4- .net ya da .org uzantılarının .com'a göre daha az bilinmek dışında dezavantajları nelerdir?

5- Bu domain işinin getirisi ne durumdadır? Çöp olmayan bir şekilde site kurduğumuz takdirde bu işten neler yaparak para kazanabiliriz?

6- Kaliteli bir domain ismine yüksek miktarlar verilmeli midir sırf .com diye?

Umarım bu sorumlarıma açıklayıcı cevaplar bulabilirim. Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.