Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizde artan fiyat yoktur düşen fiyat vardır biz hala fiyatları düşürüyoruz.

Biz durup dururken %50 zam yaparsak bunca insan tabi bizimle çalışmaz aynı hizmeti daha ucuza almak varken biz aynı hizmeti daha pahalı veriyorsak neden çalışsın ki. Personel sayısının artması eskiden tüm fiziksel işi Mars daki elemanların yapıyor olmasıydı Datacenter'e geçince mecbur artacak hali ile..

Kimse bizim ortağımız değil şuan zam yapsak şuan herkes yeni arayış içine girer ama dediğim gibi artan fiyat değil azalan fiyat var bizde.

Bizim fiyatlarla T.C Sınırları içersinde Türk Telekom kullanan herhangi bir veri merkezi rekabet edemez alabileceği maksimum fiyatla %50 overselling yapsa satabileceği maksimum fiyat belli.. Bizim yaptığımız sözleşme belli...

Kıyaslama yapmak için yazmadım ayrıca ben bunu.. Biz yurt içindeki datacenter'ler le fiyat yarışına girmedik hiçbir zaman sadece yurt dışındaki veri merkezlerinden Türkiye'ye geçsinler diye çabalıyoruz..

O yüzden sattıgımız dedicated ler 100Mbit 2TB standart.. İstanbul daki çakma 100Mbit veren datacenter'ler gibi de değil..

Ben sahsen katilmiyorum, r10 u imkb ye benzetiyorum bu sektorde Turkiye icin nasilki kapida elinde telefonla is yapmaya calisan taseronlar var ise bide iceride asil buyuk oynayanlar var ve her zaman kapidakiler icerdekilerin varligi suresince var olacaktir ve onlarin verdiklerine gore is yapacaklardir. Turkiye de cok uzun zamandir bu sektorde bir ucuzculuktur aldi gitti ( ucuzculuk kelimesini kotu bir anlayis lanse etmesi icin kullanmadim fiyat dususu manasinda ) ve bunun sonucunda Turkiye hic kazanmadi hep avrupa ve amerika kazandi her zamanki gibi. Cok uzun suredir Almanya lokasyonumuz acik fakat hizmeti sadece Turk olmayanlara vermekte idik, calistigimiz datacenter r10 da yanlis hatirlamiyorsam 10 ay kadar oncesine kaldirip kaldirip yerlere vuruluyordu sole kotu bole kotu diye. Ancak gun geldi ne oldu bir yabanci firmadan digerine giden vatandas fiyatlarin dustugunu gorunce tekrar ayni kisiye geri geldi forumu takip ederek direk bu kisileri bulabilir herkes. Peki o zaman Turkiye de neden fiyatlari dibe oturtmak gerek ? Herkes bizle calissin mantigi bence yanlis bu isin ticaretinde. Onemli olan satilan malin alisidir ve kar oraninda satis fiyatidir. Bu is teknik bilgiye dayali bir is ise kaliteyide cizgisini cizende budur ve olmalidir. Turkiye de uc bes datacenterin disinda kac firma gercekten o kelimeye yakisir is yapiyor profesyonelcesine ? Bence bu rakamdan fazla degil. Dunki uc kurus hat kirasini odeyemeyip binbir yalan uydurmaya calisan firmaciklar bugun biz verimerkezi olduk Turkiye nin en buyugugu biziz diyorlar bu kisilerin nerden nereye geldigini soylemeye gerek bile kalmadan basit ornek co-location verilme isini baslatan bnet fiyat dususu ile yayginlastiran anet idi ne oldu ? bnet in ne oldugu nereye gittigi belli anetin dustugu hallere bakin devir etti gitti zaten uc kurusluk bir yer idi o duzeyde de insanlar calistirmaya baslamisti kaliteside ona gore idi zaten kabin olayi nereyedeyse yok gibi olan bu firma atx kasalarini host etmek icin sanirim o donemlerde peynir toptancisindan raf alip getirip oraya koyuyordu. Ucuz isin sonu her zaman budur bence illa bir gun kilit vurulur kapiya. Pahalida olsun degil hakki olsun onemli. 50TL ye 100mbit sinirsiz vps veriyorlar sen neden vermiyorsun diye kavga edenler var benimle bu kisiler yarinda verimerkezleriyle kavga edicek lakayik bir uslup ile, " ya haci ya hadi yap bi guzellik bana ya ver su 100mbit i 10 liraya anlasalim senle gel hadi ya " seklinde sozlerin kokusunu alir gibiyim. Umarim gelecekte Turkiye ye teknolojik alanda yakisan ve gercekten bu ise gonul vermis para kazanmak icin ticaret yapiyor olsada sektoru sevdigi icin secmis kisiler hizmet saglarlar ve ayakta kalirlar. Digerleride umarim yok olurlar

Saygilarla,
TRsistem.Net