Yazik olurdu, nasilki sunucu fiyatlarinin dusmesi ile tostcular cogaldi ve hosting, reseller gibi piyasalari bitirdi ( asagidan yukari dogru oldu bu is reseller sahipleri, vps sahipleri, dedicatedten hostingcilik yapanlar, sanal datacenteri olanlar ve ucunda da datacenterler ile hat aldigi telekomlar) hat fiyatlarida duserse merdiven alti denilen misal onune gelen hatti ceker evinden tikir tikir ben hostingciyim datacenterim var der herkeste avcunu yalar. Zaten simdiden 17 yasinda cocuklar bile benim evde 20 serverlik datacenterim vardi 10 sene once diye sozler sarf edebiliyor gun gelir gercek olur bu defterde burda kapanir. Diger acidan buyukler icin super olur Ni-Osman arkadasin dedigi gibi cunku o zaman ciddi is yapmak isteyen kisiler turkticaret net gibi yerlerden alisverisini parayi basar tikir tikir alir, co-location yapanlarda bnet gibi isin ozune inmis kisilere ayni sekilde parayi basar bu sayede eskiden nasil ortadirek kelimesi vardida vatandas adina sonradan yok oldu 2 tabaka kaldi alt ve ust diye aynisi bilisim sektorunde de olur hersey temizlenir. Cocuklar cocuklardan alir buyuklerinde teknik bilgisi ve saglam sermayesi olanlar parasina para katar dediginide yaptirir. Ben sahsen baska alternatif goremiyorum.

Saygilarla,
TRsistem.Net