Kosanbit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amacım kesinlikle sataşmak değil. Sonuçta ben veri merkezi sahibi değilim. Böyle bir kampanya yürütmek gibi bir planım da yok. Bu fiyatlar verilirse herkes etkilenecek. Ben sadece empati yaparak, o kişilerin gözünden olaylara bakmaya çalışıyorum. Sizin söylediğiniz şekilde olmasını benim de gönlüm ister. Ancak veri merkezi sahiplerinin gözünden bakınca, onlar bunu niye istesin? ona cevap veremiyorum. Eğer biz aradan çıkınca daha fazla satabileceklerse, neden bizi düşünsünler? Bu tamamen pazarlama stratejisiyle alakalı. Osman Bey de diyor ki biz bayi kanalıyla satış yaparak, daha fazla kazanmayı planlıyoruz. Bu tamamen firmaların olaylara bakışıyla alakalı. Eğer Osman Bey, bu şekilde satış yaparak daha fazla kazanacağına inanıyorsa, "neden son kullanıcıya satış yapmıyorsun?" diyemez kimse. Aynı şekilde Selçuk Bey de aksini düşünüyorsa, o da kendine göre haklıdır. Zaten herkes kendi politikasını uyguluyor. 3,5 sene sonra kimin düşüncesinin daha doğru olduğunu hep beraber göreceğiz zaten (:
E kazanıyoruz zaten biz.. ++ Müşterilerimizde öyle.. mevcut müşterimizin sayısı aynı hala 200-250 kadar hosting firmasına hizmet veriyoruz %20 yeni müşteri gelmiş ama kapasitede ve sunucu sayısında %100 artış olmuş neden olmuş çalıştığımız hosting firmaları büyümüş daha fazla sunucu yönetir daha fazla para kazanır olmuş.. Üzerine bizim verdiğimiz teknik destek yükü de artmamış eskiden 3 kişiydik şimdi 6 kişiyiz teknik destek tarafında.. bizim barındırdığımız sunucunun yarısı kadar olmayan webhosting.info ya göre Türkiye nin en çok alan adına sahip son kullanıcı odaklı firmalar bizdeki personelin beklide 10 katı personel çalıştırıyor ama bu kadar personel çalıştırdığı için verdiği hizmetin fiyatı da ortada..

Birim fiyatlarındaki 1 TL’lik değişimin mevcut müşterilere etkisini düşünerek en ufak değişiklik için haftalarca hesap kitap yapıyoruz acaba yaparsak kim ne şekilde etkilenir diye.. Yine bu yapıda çalıştığımız için insanların neyi kaça mal ettiğini halka açık alanlarda gösteremiyoruz.. Forumlarda şu kadar hat şu fiyat dediğimi göremeziniz veya ni.net.tr de sunucu barındırma konusunda fiyat göremezsiniz.

Şuan herkes halinden memnun her konuda bizim tarafta umarım kimsenin rahatı bozulmaz uzun yıllarca.