Son kullanıcı genelde sözleşmeye imza atar zaten. Atmasa bile bir bayinin bırakmasıyla, 1 son kullanıcının bırakması aynı şey değildir. 5 Mbit hattı olan adam 1 senelik sözleşmeye imza atar ancak 250 Mbit hattı olan adam bunu nasıl yapıcak? Çok aktif satışı olması veya gelirini katma değerli hizmetlerden sağlıyor olması gerekiyor. Malesef Türkiye'de bu çok zor.
roots yanıtlasın, mevcut bayileri kendisi ile kaç senedir çalışıyor? 3 ayda bir datacenter değiştiren lüzümsüz tiplerin dışında 1 seneden aşağı çalıştığı bayisi yoktur bence.
250 mbit hat alan müşteri sana 1 senelik sözleşme imzalayamıyorsa onu sil defterden gitsin. 250 mbit alan müşterilerinin belirli bir düzeni, para akışı vardır, çok anormal bir durum olmadığı sürece bu adamın geliri ayda 1-2 bin lira düşer, 1-2 bin lira artar. Sen 250 mbit için 10 bin liraya anlaşmışsan bu adam da 1 sene boyunca 10 bin lirayı sana öder.Bir bayi 1-2 ayda müşterisinin yarısını kaybediyorsa orada bir sıkıntı var demektir. O durum ayrı bir konudur.
Datacenter şöyle bir şey de yapabilir bayisine 1 senelik sözleşme imzalarsan mbiti 10 liradan alırsın, imzalamazsan 15 liradan alırsınder. Hem sözleşme yapmaya özendirir hem de garanti gelecek parayı hesap ederek ona göre yatırımını yapar.